2014.
január
26. 11:02

Kockázatos az árubemutatón kínált hitel

Címkék:
MNB tábla Az árubemutatóval egybekötött termékértékesítők gyakran pénzügyi közvetítők által nyújtott, azonnali fogyasztási kölcsönt kínálnak a helyszínen, az ilyen hitel felvétele azonban kockázatos - hívta fel a figyelmet az MNB honlapján megjelent közlemény.

Az ingyenes ebéddel vagy ajándékkal vonzóvá tett árubemutató végén a jelenlévő fogyasztók érzelmi alapon döntenek egy-egy termék megvásárlásáról. Gyakran azonban nincs annyi megtakarításuk, hogy képesek legyenek megvásárolni a termékeket, ezért igénybe veszik a helybe hozott pénzügyi közvetítőket. Ilyenkor a fogyasztó kockázata kettős: nem biztos, hogy vállalni tudja a törlesztést, másrészt pedig nincs választása a különböző kölcsönkonstrukciók között - áll a pénzügyi felügyeletet is ellátó jegybank közleményében.

Kiemelik azt is, hogy az esetenként kínált kamatmentes hitel csak feltételekkel az, aminek hirdetik. Például csak 3-6 hónapon belüli visszafizetés esetén nem kell fizetni kamatot, illetve a kölcsönnek csak egy része kamatmentes.

Forrás: MTI

Vissza
2011.
február
12. 14:01

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón Több somogyi nyugdíjas fut a pénze után; átverte őket egy nyugat-dunántúli vállalkozás, amely termékbemutatóval egybekötött túrát szervezett számukra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART