2011.
május
11. 10:12

Kommandósból is lehessen adóügyintéző

Címkék:
Navracsics Tibor A tervek szerint az állammal foglalkozó hivatások átjárhatóak lesznek, így ha egy fegyveres testület tagjának lejár a szolgálati ideje, másutt helyezkedhet el. A közigazgatási és igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a korkedvezményes nyugdíjról, és arról is, hogy mikortól áll fel a járási rendszer.

A tervek szerint az állammal foglalkozó hivatások átjárhatóak lesznek, így ha egy fegyveres testület tagjának lejár a szolgálati ideje, másutt helyezkedhet el. A közigazgatási és igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a korkedvezményes nyugdíjról, és arról is, hogy mikortól áll fel a járási rendszer.

Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel hétfőn folytatott megbeszélés után azt mondta, mindenképpen felülvizsgálják azoknak a státuszát, akik egészségesek és korkedvezménnyel vonultak szolgálati nyugdíjba.

"A kormány célja, hogy az állammal foglalkozó hivatások átjárhatóak legyenek, vagyis tudjunk olyan tudást biztosítani, hogy ha egy katona- vagy rendőrtiszt eljut abba a korba, hogy nem teljesíthet már utcai vagy frontszolgálatot, de a szakmai tudása máshol kamatoztatható, akkor őt ne nyugdíjba küldjük, hanem az állami intézményrendszer más területén, akár a közigazgatásban hasznosítsuk" - magyarázta a politikus, aki szerint egy kommandósból akár adóügyintéző is lehet, ha megszerzi az ehhez szükséges végzettséget. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek pedig pontosan ez a célja.

A sarkalatos törvények kapcsán a miniszter kifejtette: a Fidesz és a KDNP elnöksége jelöli ki a célokat, amelyeket a frakció közvetít a minisztériumoknak, ahol lefordítják azokat a kormányzati politika nyelvére. A választási törvényt érintve elmondta: tavaly májusban terjesztettek erről be törvényt, ami jó alap, és a vegyes és az egyfordulós rendszeren alapul, 190 képviselővel.

Közigazgatási reformról a tárcavezető úgy fogalmazott: a járások rendszerét 2013. január 1-ig fel tudják állítani. Úgy látja, lesznek olyan hatósági feladatok az önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán, amelyek az önkormányzati szférából átkerülnek az államigazgatás területére. A mostani állás szerint a pedagógusok például nem önkormányzat, hanem állami közalkalmazottak lennének, míg az iskolák fenntartását az önkormányzatok látnák el.

Forrás: VG

Vissza
2011.
március
01. 20:34

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Ezt tervezi a kormány A korkedvezményes nyugdíj helyett új életpályamodellel és más eszközökkel venné figyelembe a készülő szabályozás az elvégzett munka sajátosságait.
Tovább
2011.
április
22. 07:20

Korkedvezményes nyugdíj - Megmakacsolta magát a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Megmakacsolta magát a kormány A kormány nem hajlandó a korkedvezményes nyugdíjak ügyében engedni, a rendvédelmi dolgozók ezért május 6-ra újabb demonstrációt hirdettek meg. A szakértők szerint jogilag aggályos, hogy a meglévő állományra is érvényesnek tekintik a szabályt, és kérdéses, kik választják ezek után a rendvédelmi pályákat.
Tovább
2011.
április
14. 17:45

Korkedvezményes nyugdíj - Visszamenőlegesen is eltörölnék?

Korkedvezményes nyugdíj - Visszamenőlegesen is eltörölnék? Teljes a bizonytalanság a korkedvezményes és a szolgálati nyugdíj megszüntetését illetően a szakszervezeteknél. A vegyipari dolgozókat egyelőre kis mértékben érintené a lépés, ők viszont éppen a korkedvezmény kiterjesztését javasolnák. A rendvédelmi dolgozók tüntetésre készülnek szombaton.
Tovább
2011.
március
31. 22:45

Korkedvezményes nyugdíj: "Nem lehet belepiszkálni a jogosultságokba"

Korkedvezményes nyugdíj: "Nem lehet belepiszkálni a jogosultságokba" Az MSZOSZ közleményében hangsúlyozza: olyan stabil, kiszámítható társadalombiztosítási rendszert kell az érintettek és szakszervezeti képviselőik bevonásával megalkotni, amely hosszú távra tervezhető.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART