2013.
január
19. 09:30

Kommandósok segítségével fogták el az idősek kirablóit

Címkék:
bilincs Idős embereket raboltak ki Hajdúböszörményben azok a férfiak, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységeivel közösen fogtak el a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A múlt év tavaszán kezdődött bűncselekmények során az elkövetők a többségében egyedül élő nyugdíjasokra éjszaka törték rá az ajtót, majd a lakást átkutatva ékszereket és készpénzt vittek el. Az idős embereket fenyegetéssel, néhány esetben bántalmazással kényszerítették értékeik átadására.

Hajdú-Bihar megye rendőreinek összehangolt munkája, valamint a széleskörű adatgyűjtés eredményeként január 15-én hajnalban hajdúböszörményi lakásukban elfogták azokat a személyeket, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmények elkövetésével.

Tekintettel arra, hogy a férfiak erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt már korábban összetűzésbe kerültek a hatóságokkal - valamint a rendelkezésre álló információk alapján feltételezhető volt, hogy szökésüktől tartani lehet -, a nyomozók az elfogás végrehajtásához a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték. Az elfogott férfiakat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra állítottak elő, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.
Az őrizetbe vett öt, 18 és 32 év közötti elkövetővel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják az eljárást. A Debreceni Városi Bíróság az elkövetők előzetes letartóztatását rendelte el.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART