2011.
szeptember
07. 15:24

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj

Címkék:
Kónya Péter Több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte, hogy bár kérte, helyezzék vissza állományba, nem tudják őket alkalmazni.

Egy kormányzati háttéranyag szerint nem a közszférába, hanem a versenyszférába akarják visszaterelni a szolgálati nyugdíjból a rendvédelmi dolgozókat, ez teljes képtelenség – mondta Kónya Péter az Egyenes Beszédben. A Fegyveres és Rendészeti Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke hozzátette: a tervezetből egyértelműen kiderül, hogy az összes korkedvezményes nyugdíj megszűnik, és az is, hogy a jövedelempótló juttatást nem adóztatnák meg, de a szolgálati nyugdíjakat a mindenkori legmagasabb adókulccsal adóztatnák.

Kónya Péter szerint kipukkadt a kormányzati kommunikáció, több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte ugyanis, hogy bár kérte, hogy helyezzék vissza állományba, azt a tájékoztatást kapták, hogy nem tudják őket alkalmazni. Az FRDÉSZ elnöke szerint az is sokat elmond, hogy 1100 embert bocsátanak el a Honvédségtől, azt sem lehet tudni, hogy mi lesz velük január elseje után, lehet, hogy majd az Alaptörvény Asztalát őrzik. Kónya Péter elmondása szerint már több mint 10 ezer rendvédelmi dolgozó csatlakozott azokhoz a pertársaságokhoz, amelyek azután aktivizálódnak, miután elfogadják a rendvédelmi dolgozókról szóló jogszabályt. Az FRDÉSZ elnöke elmondta: szeptember 29-étől akciósorozatot indítanak.

Forrás: atv.hu

Vissza
2011.
szeptember
06. 10:23

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben Nem tárgyal többé a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók képviselőivel nyugdíjügyben - írta a Népszava. Az EU alapjogi biztosa időközben elutasította a rendőrök beadványát, így a szolgálati nyugdíjasok számára csak a strasbourgi bírósági út maradt.
Tovább
2011.
szeptember
05. 08:51

Mire készül nyugdíjfronton a kormány?

Mire készül nyugdíjfronton a kormány? A miniszterelnök szerint az ország megújításához szükséges döntéseket az ősszel meghozza a kormány - ide tartozik az új nyugdíjrendszer is. Szakértők úgy vélik, a meglévő nyugdíjak terén további szűkítésekre már nemigen van mód, így a svéd rendszer bevezetéséről lehet szó. Igaz, e modell elveivel ellentétes a nőkre vonatkozó 40 éves szabály.
Tovább
2011.
szeptember
02. 09:54

Orbán: Lesz egy-két adóemelés – Önfenntartó nyugdíjrendszer kell

Orbán: Lesz egy-két adóemelés – Önfenntartó nyugdíjrendszer kell A vártnál kisebb gazdasági növekedés miatt a 2011-es költségvetésben jelentkezett 100 milliárdos "lyuk betömése" érdekében bevezetendő lépések között "lesz egy-két" adóemelés, így például a szerencsejátékok adói, valamint az alkohol és a cigaretta jövedéki adója - mondta a TV2-nek adott interjújában csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART