2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Címkék:
Kónya Péter Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.

Kónya Péter a Független Hírügynökségnek elmondta: hétfőn délután egy órakor kezdődik az általa összehívott rendkívüli szakszervezeti bizottsági ülés, ahol döntenek a további lépésekről. Mint mondta, "meghátrálni nem fogunk!". Közben az FRDÉSZ honlapján felhívást tett közre, melyben arra kérnek mindenkit, hogy a kormány hamarosan postázandó szociális kérdőíve mellé tegyék borítékba és küldjék vissza a "Hivatásunk Védelmében" címmel megfogalmazott nyolcpontos követelést is.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke pénteken este közleményt adott ki, melyben azt írja, a tűzoltók értetlenül állnak a beterjesztett törvényjavaslat előtt, amelyet a kormány szakma ellen irányuló provokációjának tekintenek. Mint fogalmaz, "Elegünk van az ígéretekből és a kormány kommunikációs stratégiájából. Szemmel láthatóan nem tekintenek minket partnernek saját jövőnket illetően..."

A szakszervezet szerint a kormány javaslata elfogadhatatlan a tűzoltószakma számára, a szakmai egyeztetés teljes hiánya és az egyoldalú kormányzati döntések sorozata pedig egyértelmű üzenet a szakmai kérdések lesöprésére. A tűzoltók visszatérnek az utcára és mostantól nem fognak meghátrálni üres politikai üzeneteknek. Fokozzák a szakmai összefogást és az eddigieknél is nyomatékosabban adnak hangot elégedetlenségüknek. Amennyiben szükséges, megteszik a szükséges nemzetközi jogi lépéseket is - áll a közleményben.

Forrás: MixOnline

Vissza
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART