2011.
május
05. 17:04

Kórházba szállítás címén csaltak ki pénzt egy asszonytól

Címkék:
telefon Kórházba szállítás címén csaltak ki pénzt egy idős asszonytól Kunszentmártonban. A trükkös tolvajok azt állították, vizsgálatra kell mennie a nőnek, de a mentő szállítási díját előre kell kifizetnie.

Újabb módszerekkel próbálkoznak trükkös tolvajok Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Egy 80 éves asszonyt telefonon kereste egy ismeretlen a szentesi kórházból. Elmondta, hogy kórházba kell mennie kivizsgálásra, azonban a mentő szállítási díját előre ki kell fizetnie,ezen kívül háziorvosi papírokra is szüksége lehet.. Fél óra múltán egy szintén ismeretlen meg is jelent az asszony lakásánál, és átvett 22 500 forintot, a mentők szállítási díjára hivatkozva, előlegként. Később derült ki, hogy az egész csak trükk volt, a rendőrség eljárást indított az ügyben.

Forrás: MagyarOnline

Vissza
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2011.
április
20. 20:45

Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők

Nyugdíjasokat vertek át a trükkös hitelkérők Új trükkel verik át a gyanútlan öregeket a Dunántúlon. Két győri és egy abdai polgárt keres a rendőrség, trükkjük újszerű, de könnyen kivédhető lett volna. Figyelem: ne próbáljunk "magánbankot" alapítani!
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART