2012.
április
21. 13:15

Kormányhivatal: megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony

Címkék:
Arany Alkony (Törökbálint) A szakmai feltételeknek és a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony idősek otthona, ezért nem indokolt a fenntartó működési engedélyének visszavonása - közölte a Pest megyei kormányhivatal.

Az ügy előzménye, hogy a Kálvin János Presbiteri Misszió korábbi elnöke, Égető Ferenc még tavaly december 30-án azt közölte, kilenc idősotthon - köztük egy Pest megyei, törökbálinti intézmény - működtetését kívánják visszaadni forráshiány miatt, ezért kezdeményezték a működtetési engedélyek visszavonását a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalnál.

A fővárosi kormányhivatal a nyolc budapesti intézmény működési engedélyének visszavonásáról hozott határozatot, ám a fővárosi önkormányzat fellebbezése nyomán a döntést felfüggesztették. A legfrissebb fejlemény pedig az, hogy az idősotthonok épületeinek tulajdonosa által alapított nonprofit társaság nyújtott be működési engedély iránti kérelmet a hatósághoz.

Az ügy másik szála Pest megyei; az ott működő kormányhivatal a napokban átfogó helyszíni ellenőrzést végzett a törökbálinti otthonban, ahol 143 idős ember ellátásáról gondoskodnak.
A megyei kormányhivatal - az MTI-nek most megküldött tájékoztatója szerint - az ellenőrzés során megállapította, hogy a személyes gondoskodást nyújtó intézmény megfelel a jogszabályban előírt általános szakmai, tárgyi, személyi és működési feltételeknek, azaz biztosítják a teljes körű ellátást az idős lakóknak.

A kormányhivatal szociális és gyámhivatala ezért a törökbálinti intézmény működési engedélyét nem vonta vissza. Mint írták, a fenntartó képviseletében eljáró Erdős János (a misszió új elnöke) nyilatkozott arról, hogy a továbbiakban folyamatosan biztosítják a szociális intézmény működésének feltételeit.
A kormányhivatal mindezek alapján azt közölte, nem tartja indokoltnak a működési engedély visszavonását, ahogy azt a korábbi vezető, Égető Ferenc kezdeményezte.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
2012.
április
21. 09:37

Ürügyként használják az időseket

Ürügyként használják az időseket Miközben veszélybe került az Arany Alkony otthonokban lakó, az ellátásárt egyébként sokat fizető idős emberek ellátása, a háttérben valójában egy "bizniszegyház" és a Medicatus-cégcsoport gyümölcsöző üzleti együttműködése mozgatja az eseményeket. Az idősotthonok sorsáról egyébként Pósfai Gábor, egyes Medicatus-cégek volt vezetője dönthet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART