2012.
május
23. 10:42

Korózs: a kormány elhazardírozta az emberek pénzét

Címkék:
korózs közeli Törvényjavaslatával elismerte Selmeczi Gabriella, hogy az Orbán-kormány elhazardírozta a a korábbi magánnyugdjpánztár tagok vagyonát és nem csak a kasszák, de az állam hatalmasat bukott a nyugdíjvagyonon – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában az MSZP elnökségi tagja. Korózs Lajos szerint az idei veszteségeket azzal szeretné elhárítani a kormány, hogy az utoljára visszalépők vagyonát állampapírban és készpénzben kéri az állam.

Korózs Lajos emlékeztetett, amikor az első körös átlépések megtörténtek a velük járó hárommilliárd forint átkerült a kormányhoz. Ám ezek fele magyar állampapír volt. Ezt megsemmisítette a kormányt, ugyanis a magánpénztárak az államot finanszírozták azzal, hogy állampapírt vásároltak, így követelő és a tartozó egy és ugyanaz lett.

A maradék értékpapírok, kötvények, részvények, az Államadósság Kezelő Központhoz kerültek, ám ezek az árfolyamveszteség miatt ezeken egy mintegy 200 milliárd forintot elbukott. Ezzel a törvénnyel azt akarja kivédeni, hogy az állami rendszerbe most átlépő ember magával hozott vagyonán már ne bukjanak. Ezért kéri most főleg készpénzben és állampapírban az állam a megspórolt vagyonokat.

Forrás: Klubrádió

Vissza
2011.
július
22. 12:19

Selmeczi: beigazolódott, hogy helyes volt a nyugdíjvédelmi program elindítása

Selmeczi: beigazolódott, hogy helyes volt a nyugdíjvédelmi program elindítása Selmeczi Gabriella szerint beigazolódott, hogy szükséges és helyes döntést hozott a kormány, amikor elindította a nyugdíjvédelmi programot. Ezt a nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott azzal támasztotta alá pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy több mint félmillió ember egy forintot sem kap reálhozamként.
Tovább
2010.
december
17. 09:39

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre Az állami szervek készen állnak, hogy közbelépjenek, ha probléma van. Aki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, arra úgy tekintenek, mintha korábban ki sem lépett volna a magánnyugdíjpénztárba - fejtette ki többek közt a nyugdíjügyi miniszterelnöki megbízott a Ma reggel pénteki műsorában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART