2012.
augusztus
20. 09:14

Korózs: Orbán Viktor délre halad

Címkék:
Korózs Lajos Az Orbán-kormány először titkolta, majd nyíltan, sőt büszkén vállalta a svéd nyugdíjmodell bevezetését. Nagyjából egy hónapja úgy döntöttek, hogy mégis inkább a német pontrendszer tetszik nekik jobban.

Az Orbán-kormány tempója felgyorsult és 2012 júniusában az OEP bejelentette, hogy a nyugdíjasokat és betegeket súlyosan érintő gyógyszertámogatásban áttérnének a spanyol modellre. Orbán Viktor tehát egyre délebbre keresi a megoldást, kíváncsian várjuk, mikor jut el a mauritániai vagy a csádi nyugdíjmodellig, vagy a zambiai gyógyszerkasszáig, esetleg tervezi-e a szomáliai belbiztonsági modell bevezetését.

Rettentően sajnáljuk, de a hevenyészett kapkodás, átgondolatlan, egyeztetés nélkül meghozott, a szakma részéről súlyos kritikákkal illetett döntések már túllépnek azon, hogy az ember komolyan vegye őket. Az ellenzék, a szakma már kínjában humorizál ezen a tragikomédián, miközben az Innovatív Gyógyszergyártók Szövetségének elnöke szerint ez a rosszul átvett spanyol modell Magyarországon 700 ezer ember gyógyszerellátását veszélyezteti. Már az OEP, a kormány hivatalos szerve is kritikát fogalmazott meg, jelezve, hogy ezrek gyógyszerellátása kerül veszélybe a döntéssel.

Különösen felháborító, hogy olyan emberek gyógyszerellátását veszélyeztetik, akik ennek az ellátásnak - évtizedeken át befizetett adóikkal - már megfizették az árát. Ezek az emberek nem kegyelemkenyeret kérnek, hanem a jogos jussukat.

Az MSZP már csak azt szeretné tudni, hány őrült ötletet akar kipróbálni még a Fidesz? Vegyék már észre, hogy itt a mi hazánk polgárainak életével játszadoznak.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja
 

Vissza
2010.
március
11. 17:31

Korózs Lajos az Idősek Akadémiájáról és a nyugdíjakról

Korózs Lajos  az Idősek Akadémiájáról és a nyugdíjakról Az Idősügyi Akadémia zárórendezvényének keretein belül Szegeden járt Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára. Az Idősügyi Nemzeti Stratégia mellett, a politikus beszélt az öregedő társadalom kihívására adandó válaszokról is.
Tovább
2011.
február
18. 07:02

Korózs Lajos: Szétverik a nyugdíjrendszert

Korózs Lajos: Szétverik a nyugdíjrendszert A nyugdíjrendszer átalakítását és a kormány nyugdíjasokat is érintő lépéseit bírálta Korózs Lajos, az MSZP elnökségének tagja Szegeden a Szegfű Klubban, ahol a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt csütörtökön délután.
Tovább
2012.
május
23. 10:42

Korózs: a kormány elhazardírozta az emberek pénzét

Korózs: a kormány elhazardírozta az emberek pénzét Törvényjavaslatával elismerte Selmeczi Gabriella, hogy az Orbán-kormány elhazardírozta a a korábbi magánnyugdjpánztár tagok vagyonát és nem csak a kasszák, de az állam hatalmasat bukott a nyugdíjvagyonon – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában az MSZP elnökségi tagja. Korózs Lajos szerint az idei veszteségeket azzal szeretné elhárítani a kormány, hogy az utoljára visszalépők vagyonát állampapírban és készpénzben kéri az állam.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART