2011.
augusztus
20. 12:03

Kovács László: Blöffel ugrasztották ki az embereket a nyugdíjpénztárakból

Címkék:
Kovács László A kabinet sem gondolta komolyan, hogy elveheti a járandóságát azoknak, akik után fizetnek tb-hozzájárulást.

Csak ijesztgette a kormány az embereket azzal, hogy ha magánnyugdíjpénztár-tagok maradnak, akkor nem kapnak állami nyugdíjat, vélekedett Kovács László, az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az MSZP alelnöke szerint ezt maga a kabinet sem gondolta komolyan ezt, de arra elég volt a kommunikációs nyomás, hogy milliók térjenek vissza az állami rendszerbe. Emlékeztetőül: az Alkotmánybíróság tervezete kimondaná, hogy azoknak is jár állami nyugdíj, akik pénztártagok maradtak. Kovács László úgy véli, már az első pillanatban lehetett tudni, hogy a kormány határozatát vagy az Alkotmánybíróság, vagy az Unió alkotmányellenesnek minősíti.

A szocialista politikus szerint elfogadhatatlan az is, hogy a köztisztviselők új önéletrajz mintájában a titkos társasági tagságra vonatkozó kérdés is szerepel, igaz csak az "opcionálisan kitöltendő" elemek között. Kovács László szerint nem igaz, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár álláspontja, mely szerint uniós mintára épül az önéletrajz új formája. A volt uniós biztos hangsúlyozta, hogy az évek során egyik munkatársáról sem tudott ilyen adatokat, pedig több mint tíz nemzet munkatársával dolgozott.

Forrás: ATV

Vissza
2011.
augusztus
19. 07:55

A magánkasszában maradók pártján az AB?

A magánkasszában maradók pártján az AB? Újabb csavar a magánpénztárak ügyében. Az origo információi szerint megszületett egy alkotmánybírósági határozattervezet, amely kimondja, hogy a nyugdíjpénztárakban maradók számára is meg kell adni az állami nyugdíjat, tehát a korábban törvényben kimondott kiszerződésük semmis. Hangsúlyozzák azonban azt is, hogy egyelőre végleges döntés nem született a kérdésben, informátorok szerint a határozat végső tartalmát nagyban befolyásolja, hogy a testület milyen összetételben fogja azt elfogadni.
Tovább
2011.
augusztus
19. 21:11

Nem változtatnak a nyugdíjrendszeren

Nem változtatnak a nyugdíjrendszeren A kormány nem változtat a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos szabályokon – jelentette ki a miniszterelnök szóvivője egy sajtóértesülésre reagálva.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART