2011.
szeptember
04. 13:25

Közel 20%-os száguldást jósol a nyugdíjas guru

Címkék:
Sam Eisenstadt A Wall Street egyik legkiválóbb elemzője 18%-os emelkedést vár a piacoktól az elkövetkezendő félévben. Ha igaza lesz, jövő év februárjában a Dow Jones 13 600 pont környékére, míg az S&P 500 1420 pontra várható - írja a Marketwatch.

Az elemző nem más, mint az a Sam Eisenstadt, aki a Value Line korábbi igazgatójaként 63 évet töltött a cég vezetőjeként. A Value Line Investment Survey című kiadványuk az első helyen végzett az utóbbi harminc évben a Hulbert Financial Digest által nyomon követett kockázattal korrigált tanácsadó teljesítmények között.

Habár Eisenstadt már nyugdíjba ment, a piacokat továbbra is ugyanolyan lelkesedéssel követi nyomon. Az egyik szakterülete egy olyan komplex ökonometriai modell kifejlesztése volt, mely előrejelzi, hol lesz a piac fél év múlva. A modell számos gazdasági és pénzügyi változót figyelembe vett az elmúlt hatvan év során. A szakember természetesen mindig hangsúlyozta, egyetlen modell sem tökéletes, de a múltbeli eredmények alapján szignifikánsan jó tippeket adott a piac irányát és az emelkedés mértékét tekintve.

A legutóbbi évek tapasztalatai alapján is ezt érezhetjük, hiszen a 2010-es évre előre jelzett 20%-os emelkedésből 17,2% kerekedett ki a Wilshire 5000 indexben, míg a tavaly decemberben jósolt 11,9%-os emelkedésből 6,1% valósult meg. A legutóbbi jóslat idén júliusban érkezett, eszerint 5,7%-os erősödés várható év végéig. Azóta ugyan esett 8%-os a piac, de van még négy hónap hátra az évből. Legutóbbi előrejelzése szerint pedig február végéig 18%-ot száguldhatnak az indexek. Természetesen Eisenstadt is elismeri, hogy egy ilyen jóslat túl szép ahhoz hogy igaz legyen, de modellje ezt mutatja és ő nem kérdőjelezi meg a számokat.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART