2012.
január
20. 09:08

Közfoglalkoztatási támogatás az idősek segítéséért

Címkék:
falusi néni A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat az önkormányzatok részére az alábbi tájékoztatót tette közzé, a kapcsolattartó személyek közfoglalkoztatási támogatással történő alkalmazásának lehetőségéről. Kiemeli, hogy 2012. január 16. napjától lehetőség nyílt a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása iránti kérelmek munkaügyi kirendeltségekre történő benyújtására.

Az önkormányzati feladatokhoz kapcsolódó hagyományos közfoglalkoztatással összefüggésben, az ötezer fő alatti településeken az önkormányzatoknak – a munkaügyi kirendeltség közreműködésével – intézkedni kell a településeken élő időskorúakkal való napi kapcsolattartás 2012. január 16-a és 2012. március 31-e közötti időszakra vonatkozó megszervezésére. Településenként a legalább 1 és legfeljebb 2 fő kapcsolattartó foglalkoztatására a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében támogatást kell megállapítani.

A kijelölt kapcsolattartó napi 8 órás munkaidőben naponta személyes felkereséssel tájékozódik a településen élő időskorúak fűtési, élelmezési, egészségügyi állapotáról, és az esetleges problémáról informálja az önkormányzatok részéről kijelölt munkatársat, aki megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az ötezer fő feletti települések önkormányzatai részére – igény szerint – lehetőséget kell biztosítani ilyen közfoglalkoztatott kapcsolattartó alkalmazására.

Forrás :OrientPress Hírügynökség

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART