2013.
július
05. 16:37

Külföldi politikusok is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén

Címkék:
Horn Gyula Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is lejórák kegyeletüket Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

Horn Gyula életének 81. évében, hosszan tartó súlyos betegség után, június 19-én hunyt el.

A néhai kormányfőtől, aki 1994 és 1998 között volt az ország miniszterelnöke, katonai tiszteletadás mellett július 8-án, 10 órától, a Fiumei úti sírkert 15-ös számú parcellájában vesznek végső búcsút családtagjai, a közvetlen hozzátartozók, valamint állami és külföldi protokoll-vendégek - írta a KIM.

A közlemény szerint a volt miniszterelnökről Katona Béla, a Horn-kormány minisztere, az Országgyűlés volt elnöke emlékezik meg. Ezt követően Kulka János színművész szavalata hangzik el. A szertartáson közreműködik a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Maléter Pál Rendészzászlóalj.

A szertartást követően 11 órától bárki leróhatja kegyeletét a volt kormányfő sírjánál. A legfeljebb 60 centiméteres álló koszorúkat csak reggel 7 óráig, a temető központi ravatalozójában tudják fogadni a szervezők - olvasható a KIM közleményében.

Forrás: MTI, FOTÓ: Soós Lajos

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART