2011.
április
25. 10:27

Külföldről várnak segítséget a magyar tűzoltók

Címkék:
tűzoltók tüntetnek A korkedvezményes nyugdíj eltörlése ellen tüntető tűzoltók külföldi kollégáiktól várnak védőruhákat, - sisakokat és csizmákat - a május 6-i tüntetésre.

A korábbi demonstráció előtt a Belügyminisztérium és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a parancsnokokra való nyomásgyakorlással próbálta elérni, hogy a lánglovagok egyenruhában vagy védőruhában ne vonuljanak utcára. A jogi szempontból megkérdőjelezhető belügyi állásfoglalás ellenére az április 16-i tüntetésen mégis számos tűzoltó tükrözte öltözékével hivatását. A székesfehérvári tűzoltók például a fideszes polgármesterük engedélyével.

Most a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete angol nyelven felhívást tett közzé a honlapján. Ebben leírják, hogy megalázóan alacsony a fizetésük, és az utolsó megmaradt kedvezményüket is el akarja a magyar kormány venni. A felhívás a Facebook közösségi oldalon is rohamosan terjed - tudta meg a VPonline.hu a Lánglovagok Hírügynökségtől.

Forrás: VPOnline

Vissza
2011.
április
16. 07:17

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak Ma tartják közös, 24 órás megmozdulásukat a fegyveres és rendvédelmi dolgozók. A szervezők tízezernél is több tüntetőt várnak. A hétfő óta tartó demonstráció-sorozatnak ezzel akár vége is lehetne, ha a szakszervezeteknek sikerülne megegyezni a kormánnyal. Ennek esélye azonban szinte a nullával egyenlő, eddig a demonstrációs bizottság összes tárgyalási kezdeményezését visszautasította a kabinet.
Tovább
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
2011.
március
10. 14:16

Pintér Sándorhoz fordult 13 rendvédelmi érdekképviselet

Pintér Sándorhoz fordult 13 rendvédelmi érdekképviselet A közlemény szerint a rendvédelmi ágazatban működő szakszervezetek egy közös nyilatkozatot aláírva fordultak Pintér Sándor belügyminiszterhez a "Széll Kálmán Tervben deklarált, a szolgálati nyugdíjrendszer átalakítására vonatkozó kormányzati szándékkal összefüggésben".
Tovább
2011.
április
05. 15:01

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás A keddre összehívott rendkívüli ülésen sem sikerült megállapodnia a rendvédelmi szakszervezeteknek a Belügyminisztériummal (BM) a nyugdíjról, illetve az életpályamodellről. Az áprilisi demonstráció megtartásának esélye így tovább nőtt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART