2012.
április
29. 18:36

Lassan megúnjuk az agymosást

Címkék:
tévé Átlagosan öt óra tizennégy percet töltöttek naponta tévézéssel a négyévesnél idősebb magyarok az első negyedévben. Ez két perccel kevesebb, mint amennyit egy évvel ezelőtt, ugyanebben az időszakban mértek - derül ki az AGB Nielsen elemzéséből.

A legtöbb időt (6 óra 51 percet) az ötvenévesnél idősebbek töltötték a televízió előtt, míg a legkevesebbet (2 óra 25 percet) a 4 és 17 év közöttiek.

Az idei első negyedévben is a két országos kereskedelmi tévét nézték a legtöbben. Közönségarányuk 34 százalék volt, ami azonban 7 százalékponttal elmarad az elmúlt évben mérttől. Arányaiban nagyobb közönséget tudhatnak magukénak a tematikus csatornák: az ismeretterjesztő, a hír-, a film-, a közszolgálati és az általános szórakoztató televíziók. A közszolgálati televíziók a tavaly mért átlagos 11,5 százalékos nézettségüket 13,8 százalékra növelték.

Növelték nézettségi arányukat a hírműsorok, ez idén 11,3 százalékos volt az első negyedévben, valamint a filmek, amelyekre a tévézési idő több mint 16 százalékát fordították az emberek átlagosan.

Forrás:MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART