2009.
november
20. 15:41

Látogatási tilalom már nyugdíjas otthonokban is

idősek otthona szlovákiában A különböző infuenzavírusok terjedése miatt egyre több egészségügyi intézmény, iskola és nyugdíjas otthon vezetősége dönt a látogatási tilalom bevezetése mellett. Jövő héten bővülhet a láthatósági tilalom mellett döntő egészségügyi intézmények sora.

A járványos méretűvé vált influenzás megbetegedések miatt hétfőtől látogatási tilalmat vezetnek be a Szatmár-Beregi Kórházban is - közölte a gyógyintézetet működtető Egészségügyi Szervezési és Szolgáltató Holding Nonprofit Zrt. közleményben.

A súlyponti intézetként működő Szatmár-Beregi Kórház mindkét telephelyén, Fehérgyarmaton és Vásárosnaményban egyaránt tilos lesz hétfőtől a betegek látogatása. A beteglátogatási tilalom elrendelése határozatlan időre szól, a járvány megszűnéséig tart majd. A holding által működtetett szabolcsi gyógyintézetek közül a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban, valamint a nagykállói Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórházban már korábban, még hét közben elrendelték a beteglátogatási tilalmat.

A térség másik két kórházában, a kisvárdaiban és a mátészalkaiban viszont egyelőre nincs látogatási korlátozás. Szabolcsban az országos átlagnál többen betegedtek meg influenzában, az epidemiológiai központ 45. heti jelentése szerint ezer lakosra 188 fertőzött jut.

Eltiltanak a nagymamáktól a berhidai idősek otthonában

Hétfőtől látogatási tilalmat rendelnek el Veszprém megyében Berhidán, a Peremarton-gyártelepi idősek otthonában is. Az intézményben egyelőre nincs influenzás megbetegedés és úgy gondolják ezzel az intézkedéssel meg is tudják előzni azt. Egyelőre nem tudni, meddig tart a tilalom.

Talabér Márta, a fenntartó Veszprém megyei önkormányzat alelnöke elmondta, az intézmény háziorvosa javasolta a tilalom bevezetését. Az intézményben ugyanis mintegy 140 idős embert látnak el és mindegyikük legalább napi 4 órás ápolásra szorul. Így, ha a vírus bejutna az intézménybe, az nagy veszélyt jelentene a bent élőkre - tette hozzá az alelnök.

A megyei önkormányzat egyébként a jövő héten a többi egészségügyi ellátó intézményében is megvizsgálja, hogy szükség van-e a tilalom bevezetésére. Így az sem kizárt, hogy újabb intézményekben rendelik el a látogatási tilalmat.
 

Forrás: Hírszerző

Vissza
2009.
október
23. 20:09

Az idősek védettebbek a H1N1 vírussal szemben

Azok az emberek, akiknek a szervezete már találkozott a szezonális influenza vírusával (akár úgy, hogy beteg volt, akár úgy, hogy oltást kapott), egyfajat immunitást szereztek. Ez némileg védi őket az új típusú influenza ellen is - állítják amerikai kutatók.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART