2012.
szeptember
20. 17:33

Lázár János kiürítené a Nyugdíjreform Alapot

Lázár János A Miniszterelnökséget vezető államtitkár azt kezdeményezi, hogy a 2010-ben létrehozott Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap térítésmentesen átadhassa eszközeit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek. Nagyjából 650 milliárd forintról van szó.

A parlamentnek csütörtökön benyújtott törvénymódosító javaslat alapján ugyanakkor az eszközök értékesítéséből befolyó pénzt a vagyonkezelőnek változatlanul államadósság-csökkentésre kell fordítania.

Lázár János indoklásában azzal érvel, hogy az állami vagyon kezeléséért az MNV Zrt. felel, ezért célszerű megteremteni az átadás lehetőségét úgy, hogy az eredeti cél - az adósság csökkentése - ne változzon.

A parlament 2010 decemberében, a nyugdíjrendszer átalakításának részeként hozta létre a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapot, vagyonát az állami rendszerbe visszalépő korábbi magán-nyugdíjpénztári tagok portfóliója adta. Kezelője az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. Az ÁKK Zrt. honlapján található kimutatás szerint az alap vagyonának értéke június végén 654,7 milliárd forint volt.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART