2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Címkék:
betörő Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.

Volt, akit az utcán tepertek le a rendőrök a gyanúsítottak közül. Volt, akinek a lakásánál fegyverrel álltak lesben, besurrantak a teraszon keresztül, és így fogták el a kommandósok. A nyomozók nem egyszerre kapták el a bandatagokat, fokozatosan göngyölítették fel a rablássorozat szálait.

Összesen 31 lakásrablást sikerült bizonyítani - eddig. A gyanú szerint kora tavasztól fosztogattak Budapesten és Pest megyében. Általában idős emberek lakásait rabolták ki.

„Ajtó befeszítéssel, ajtóberúgással mentek be általában ezekbe az ingatlanokba, szó nélkül az alvó sértettet lefogták, ütlegelni kezdték, és úgy kényszerítették az értékei átadására” – mondta Szűcs Béla rendőr-alezredes, a PMRFK Felderítő Osztály vezetője.

Készpénzt, ékszereket és mobilokat vittek el. A tagok között voltak úgynevezett tippadók is, akik kifigyelték a környéket, ahol dolgoztak. Például egy faszállító férfi.

„Két hölgy tagja is volt, ők zömében sofőrként működtek, egyikőjük pedig egy bankban hétköznap este 9-ig fegyveres biztonsági őr volt, majd munkaidő után csatlakozott ehhez a csapathoz, és ő fuvarozta az elkövetőket” – mondta Feró Attila rendőr-alezredes, a BRFK Észak-Budai Bűnügyi Régió bűnügyi parancsnoka.

Összesen 9-en vannak előzetesben, 4-en szabadlábon védekeznek, az egyik nőt pedig még keresik.

Forrás: BRFK, RTL

Vissza
2009.
november
06. 10:53

Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni

 Azt mondták: villanyórát jöttek cserélni Egy szekszárdi lakásba csengetett be két trükkös rabló egy idős hölgyhöz azzal az indokkal, hogy az E-ON munkatársai és villanyórát jöttek leellenőrizni és kicseréli.
Tovább
2009.
december
16. 19:29

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan

Áldozatok a telefonkönyvből – két életfogytiglan Rablógyilkosságért életfogytiglant szabott ki két férfira szerdai jogerős ítéletével a Debreceni Ítélőtábla, a két elítélt oly mértékben bántalmazott két idős embert, hogy azok belehaltak az okozott sérülésekbe – közölte az MTI-vel Koszta János, az ítélőtábla sajtótitkára.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2009.
december
05. 09:54

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen?

Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? Hogyan kell ingatlanhoz jutni ingyen? A választ Csokonyavisontán tanítják. A tandíjat pedig egy nyugdíjas pedagógus fizeti.
Tovább
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART