2009.
december
30. 06:57

Legyalogolta szolgálati vonalát egy mozdonyvezető

Címkék:
vasúti sín Szolgálati vonalának legyaloglásával tette emlékezetessé nyugdíjba vonulását egy somoskőújfalui mozdonyvezető kedden. Míg az általa vezetett mozdonnyal egy óra negyven perc alatt, gyalogosan 16 óra alatt tette meg Domán András a Hatvan-Somoskőújfalu közti 65 kilométeres távolságot.

Domán András a Független Hírügynökségnek elmondta: 1976. agusztus 16-án állt először a Magyar Államvasútnál munkába, az utolsó szolgátata hétfőn telt le. Akkor határozta el, hogy azt a 65 kilométeres távot, amelyet már húszezerszer tett meg oda-vissza az elmúlt 33 év során, a vasútas szakma előtti tisztelgésként legyalogolja.

Az immár nyugdíjas vasutas lakhelyéről, Somoskőújfaluról a 2 óra 19-kor indult járattal utazott a hatvani vasútállomásra, ahonnan hajnali négykor gyalogszerrel, a síneken, illetve a sínek mentén indult haza. Tizenhatórás útja elején, egyszer elesett, akkor összetört a termosza, de sérülés nélkül teljesítette a tervét. A somosi vasútállomáson barátainak, volt kollégáinak népes ünneplő tömege várta.
 

Forrás: Hírszerző

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART