2011.
december
18. 05:01

Legyen stresszmentes az ünnepvárás

Címkék:
karácsonyfa Sokan úgy tartják, a karácsony az év legvidámabb időszaka, ám többek számára ezek a legstresszesebb napok. Az ajándékok utáni rohangálás, a kötelező családi összejövetelek a boldog ünneplés helyett idegességgel járhatnak. Hogy ezt elkerülje, néhány dolgot fontos lenne betartani.

Állítson össze munkatervet, az elvégzendő feladatokat tegye fontossági és időrendi sorrendbe. Nem kell az ajándékcsomagolással tölteni egy egész napot, ha beosztja, és több napon át fél-fél órát szán rá, a hangulata ünnepibb, a csomagok pedig szebbek lesznek. Tervezze meg az ünnepi költségvetést, és tartsa is be. A felesleges kiadások csak felbosszantják.

Írjon ajándéklistát

Ha előre átgondolja, mikor mit kell csinálnia, hogy tökéletes legyen az ünnep, írja le magának, tartsa a menetrendet, így elkerülheti a kapkodást és a zűrzavart, ami időnként a karácsonyi előkészületeket jellemzi, főként az utolsó napokban.

Alaposan tervezze meg az ünnepi vacsorát, pontosítsa a menüt, írja össze a hozzávalókat, hogy ne az utolsó pillanatban derüljön ki, nincs elég hozzávaló. Felesleges dolgokat ne vásároljon, csak azt, ami kell.

Figyeljen önmagára

Legyen képes lazítani. Fél óra séta, egy arcpakolás felkenése, vagy megszépülni a fodrász keze között. A saját magának adható leghasznosabb ajándék az elmélyült pihenés. Egy jó könyv olvasása is levezetheti a stresszt, ilyenkor zárja ki a külvilágot.

Tudjon nemet mondani

A kötelező rokonlátogatás éppen azt teszi tönkre, amiről a karácsony szól: a békét és a nyugalmat. Ne legyen bűntudata, ha nem akarja az ünnep két napja alatt végigjárni a rokonságot. Mondja el előre mindenkinek, miként osztotta be az idejét, hogyan tervezte a karácsonyi vendégeskedést. Akik igazán szeretik, meg fogják érteni, és a két ünnep között is ugyanúgy fognak örülni egymás látogatásának, mintha az karácsony napján történne meg.

Forrás: Hölgyvilág/stop.hu

Vissza
2010.
december
25. 20:24

Karácsonyi gyógynövények

Karácsonyi gyógynövények Karácsonykor számos ókori-középkori eredetű fűszert használunk, ám ezek eredeti jelentése már feledésbe merült. Sok olyan gyógynövény kerül ilyenkor elő, melyek az emésztőrendszer túlterhelésében, az ízületi- és hurutos légzőszervi betegségek enyhítésében segítenek.
Tovább
2011.
december
02. 09:56

Karácsonyra várva: Az advent ideje

Karácsonyra várva: Az advent ideje Az advent időszaka a karácsonyt megelőző négy hét, ami alatt hétről hétre közelebb kerülünk lélekben is és valós időben is az ünnepléshez. De honnan is ered mindez?
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART