2011.
november
18. 10:58

Lehangol a rossz idő

Címkék:
köd Folytatódik a front- és csapadékmentes időszak, és a gyenge szél következtében a szennyezőanyagok aránya tovább emelkedik a nagyobb települések levegőjében. Több városban szmogriadó lépett érvénybe.

Pénteken számottevő fronthatás nem várható ugyan, de egyre többfelé marad tartósabban borult, párás az idő, amely legtöbbünkre lehangoló hatást gyakorol - írja a Meteoklinika. A fényhiány sokaknál okozhat rossz kedélyállapotot, a depressziós tünetek is erősödhetnek. Emellett a fagyos, nyirkos reggelek fokozzák az ízületi panaszokkal járó betegségek tüneteit is. Fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget, hogy az időjárás kellemetlen hatásait szervezetünk ellensúlyozni tudja.

A szennyezőanyagok aránya a nagyobb városokban és a fővárosban is az egészségügyi határérték, sőt időnként a riasztási küszöbérték felett alakul. A Kárpát-medencében megülepedett szennyezett levegő még több napig megkeseríti az idősebbek és a légúti betegségekben szenvedők életét, de veszélyes a kisgyermekekre nézve is. A nagyobb forgalmú utak közelében nem ajánlott a séta, aki teheti, keresse fel tiszta levegőjű hegyeinket. Több nagyvárosban szmogriadó lépett érvénybe.

Öltözzünk melegen, a téli kabát mellé vegyünk elő a sapkát, a kesztyűt és a sálat is, mert a reggeli órákban helyenként keményen fagyni fog.

Forrás: hvg.hu/meteoklinika

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART