2011.
március
02. 09:38

Lehet még nyilatkozni a nyugdíjpénztári reálhozamról

Címkék:
kalkuláció Több magánnyugdíjpénztár levélben felszólította tagjait, február végéig rendelkezzenek az esetlegesen számukra képződött reálhozamról, illetve az önkéntesen befizetett tagdíj-kiegészítésről – közölte a pénzügyi felügyelet (PSZÁF). A hatóság felhívja a figyelmet, hogy a február 28-ra megadott határidő nem jogvesztő hatályú, ha egy pénztártag késik a nyilatkozattal, semmilyen hátrány nem érheti.

Azok a tagok, akik még nem rendelkeztek a reálhozamról, megtehetik a március 1. és 31. között hozzájuk érkező pénztári értesítés alapján. Aki ezt valamilyen oknál fogva mégsem teszi meg, annak a pénztára ezt követően a kifizetések összegét a lakcímére utalja ki. Ha a pénzt a megadott címen nem veszik át, a visszaérkező kifizetéseket a pénztár a Nyugdíjbiztosítási Alapnak utalja át, ahol jóváírják a volt pénztártag állami tb-rendszerben létrejövő egyéni számláján.

A tagok háromféle módon rendelkezhetnek a reálhozamukról. Egyrészt adómentesen egy összegben felvehetik; másrészt átutaltathatják önkéntes nyugdíjpénztárukba, és rendelkezhetnek úgy is, hogy írják jóvá az összeget a létrejövő egyéni számlájukon.

Szintén a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos hír, hogy az Alkotmánybíróság tegnap tárgyalt arról, hatáskörébe tartozik-e a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos, nemrég elfogadott törvények vizsgálata. Ám döntés nem született, így tovább foglalkoznak a kérdéssel.

Forrás: VG

Vissza
2011.
január
28. 21:45

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat?

Magánnyugdíjpénztár: Mikor tudhatjuk meg a reálhozamokat? A reálhozamok kifizetésére még várnia kell azoknak, akik visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, és nem is minden pénztártagnál tudják még, hogy mekkora összegről van szó. Aki maradni szeretne, már csak egy napja van, hogy nyilatkozzon. Hétfőn délután 6 óráig lehet nyilatkozni a maradásról.
Tovább
2011.
február
18. 15:57

Nyugdíjpénztár: két héten belül tárgyalhatja az Alkotmánybíróság

Nyugdíjpénztár: két héten belül tárgyalhatja az Alkotmánybíróság A magánnyugdíjpénztár-választással kapcsolatban – a különféle szervezeteken és pártokon kívül – több mint 130 (!) magánszemély fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy a grémium döntsön: alkotmányellenes-e vagy sem a törvény. Arról azonban hivatalosan senki nem ad tájékoztatást, hogy a jogszabályt mikor vizsgálja a testület. Márpedig az Alkotmánybíróságnál bevett eljárási taktika, hogy egy-egy politikailag kényes ügyet – időhúzásra játszva – elfektet, a testületet ugyanis nem kötelezi jogszabály arra, hogy egy adott időn belül döntést hozzon.
Tovább
2011.
február
01. 07:02

Nyugdíjpénztár: tömeges adategyeztetésre van szükség

Nyugdíjpénztár: tömeges adategyeztetésre van szükség Számos tag adatait tévesen tartották nyilván a magánpénztárak, így az állami rendszerbe átlépők tömegével jelentkezhetnek adategyeztetésre, hogy hozzájussanak reálhozamaikhoz - írja a Magyar Nemzet a nyugdíjbiztosító vezetőjére hivatkozva. Az átlépők vagyona egyébként - a Napi Gazdaság értesülései szerint - valamikor május-júniusban kerül át az illetékes alapokhoz. Tegnapig kevesebb mint 100 ezer tag választotta az állami nyugdíjat, a pénztárak remélte 10 százalékos maradási arány tehát illúzió volt.
Tovább
2011.
január
10. 13:07

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet

Nyugdíjpénztárak: rendkívül kíváncsi lett a felügyelet A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete havi rendszerességű tájékoztatásra kötelezett több magánnyugdíjpénztárat arról, hogy miként alakulnak a működés finanszírozására felhasználható tartalékaik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART