2012.
június
14. 16:51

Leláncolva tartották az idős férfit

Címkék:
rabló Egy feltételezett lopás miatt elraboltak, majd embertelen körülmények között, megláncolva tartottak fogva egy idős férfit Felgyőn; a sértett két nap után tudta kiszabadítani magát.

A 76 esztendős férfit a gyanúsítottak - apa és fia - azért hurcolták el, mert azt feltételezték, hogy a tanyájukról ő lopott el egy utánfutót.
A két férfi hétfőn állította meg a kerékpárján hazafelé tartó sértettet, földre kényszerítette, kezét-lábát összekötötte, majd egy közeli tanyára vitte, ahol egy néhány négyzetméteres, vályogfalú, földpadlós ólba zárta, és megláncolta. Áldozatukat étlen-szomjan tartották fogva, és többször is felszólították, szabadulása érdekében vallja be, hogy köze van az utánfutó eltűnéséhez. Az idős férfi következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, mégsem engedték szabadon.


A sértettnek szerdán sikerült kiszabadítania magát: a kukoricáson át négykézláb elvonszolta magát a közeli műútig, ahol megállított egy autót. Mentőt hívtak hozzá, majd kórházba vitték. Az idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, kiszáradt, de a körülményekhez képest jó állapotban van.
A gyanúsítottakat – akik elismerték a bűncselekmény elkövetését - őrizetbe vették, emberrablás bűntette miatt indult eljárás ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Forrás: vtvszeged.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART