2012.
május
03. 14:49

Lemondott Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, utódja Balog Zoltán lesz

Címkék:
Réthelyi Miklós Lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter; a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel Orbán Viktor miniszterelnök - jelentette be Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője csütörtökön magyar újságíróknak Kazahsztán fővárosában, Asztanában, ahol Orbán Viktor vezetésével kétnapos látogatást tesz egy magyar kormányzati-üzleti delegáció.

Szijjártó Péter hozzátette: Réthelyi Miklós már 2010-ben jelezte, hogy félidőben lemond majd miniszteri posztjáról.
A miniszterelnök megköszönte a távozó tárcavezetőnek az elmúlt két évben végzett munkáját, és nagyrabecsüléséről biztosította őt. A szóvivő elmondta, Réthelyi Miklós a kormányfőnek írt levelében jó döntésnek nevezte, hogy egy minisztériumban integrálták azokat a kormányzati területeket, amelyek "az emberről szólnak". "Példa nélküli megoldás ez talán egész Európában, de mégis az elmúlt két év azt mutatja, sikeres a kormányzati struktúra" - emelte ki Szijjártó Péter, aki kérdésre közölte, a jövőben sem kerül el egyetlen terület sem a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól, és a kormányzati struktúrában sincs szükség változtatásra, az ugyanis sikeresen működik.


Szavai szerint a minisztercsere már csak "parlamenti technikai kérdés", hiszen bizottsági meghallgatásokon kell átesnie a tárcavezető-jelöltnek.
Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e további lépések a kormányátalakításban, a szóvivő azt válaszolta: Orbán Viktor hozott ilyen döntéseket, de azokról majd akkor tájékoztatják a nyilvánosságot, ha véglegesek lesznek és nyilvánosságra kell, hogy kerüljenek.

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART