2013.
március
19. 15:57

Lengyelországban üdülhetnek magyar nyugdíjasok

Címkék:
lengyel zászló Magyar családok és nyugdíjasok Lengyelországban, míg lengyelek Magyarországon üdülhetnek majd az Európai Bizottság Calypso elnevezésű szociálturisztikai programja keretében.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, elindult a program magyar-lengyel vonatkozású honlapja, a www.calypso-off2013.eu oldalon.

A Calypso program célja, hogy hozzásegítse Európa "nehézségekkel küzdő" polgárait az üdülés lehetőségéhez, és ugyanakkor vendégeket biztosítson a szezonon kívüli időszakban alacsonyabb látogatottsággal bíró turisztikai célpontok számára.

A most elindított, az Európai Unió által támogatott programban egy olyan cseremodellt dolgoznak ki, amely az idősek és az anyagi, illetve egyéb nehézségekkel küzdő családok számára kedvezményes áron teszi majd hozzáférhetővé az üdülés lehetőségét elő-, illetve utószezonban, Magyarországon és Lengyelországban.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy "a szociális célokon túl" a projekt enyhíti a szezonalitás problémáját és elősegíti a szezonális munkavállalók hosszabb ideig tartó foglalkoztatását.

Jelezték továbbá, hogy a projekt során számos nemzeti szintű, illetve nemzetek közötti egyeztetés, szakmai találkozó biztosít lehetőséget a szociális üdültetésben érintett állami és civil szereplők részére a párbeszédre.

A projekt főkoordinátora az MNÜA, partnerei között van a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, valamint a Krakkói Közgazdaságtudományi Egyetem.

Közölték azt is, további célkitűzésük az, hogy a projekttel felhívják a kis- és középvállalkozások, az önkormányzatok és a szakmai szervezetek figyelmét a szociálturizmusban rejlő lehetőségekre, "amely így közvetett módon hozzájárulhat a turisztikai célpontok fejlődéséhez, a helyi értékek kihasználásához, valamint a helyi szolgáltatások és termékek népszerűsítéséhez".

Forrás: MTI

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART