2013.
február
07. 14:03

Lesz nyugdíjkompenzáció az egészségügyben

Címkék:
EMMI Jogszabályban fogja garantálni a nyugdíjkorhatár betöltése után is tovább dolgozó egészségügyiek számára a kieső nyugdíj pótlását a kormány, de ágazati mentességet nem ad – tudta meg a Világgazdaság.

„Folyamatban van annak a jogszabálynak az előkészítése, amely azt biztosítja, hogy az egészségügyi ágazatban továbbfoglalkoztatott nyugdíjasok 2013. július 1-jét, a nyugdíj és illetmény együttfolyósítási tilalmának hatályba lépését követően kompenzációban részesülhessenek.”

Ezt válaszolta az Egészségügyi Államtitkárság a Világgazdaságnak arra a kérdésére, hol tart annak a kormányrendeletnek az előkészítése, amit az egészségügyiek kényszernyugdíjazás alóli mentesítésével kapcsolatosan februárra ígért az emberi erőforrások minisztere.

Balog Zoltán január közepén nyilatkozta:, hogy „folyamatban van az előkészítése, és februárban meg is születik az a kormányrendelet, amely alapján mentesülhetnek a kötelező nyugdíjazás alól az érintett orvosok és szakápolók”. A tárcavezető hangsúlyozta, az egészségügyben nem lehetnek létszámgondok, így ez alapján fogják megtenni javaslataikat a kormánynak. Lázár János , a Miniszterelnökséget vezető államtitkár szinte ezzel egy időben úgy nyilatkozott: Magyarországon ma az a realitás, hogy az orvostársadalom mentesüljön a kötelező nyugdíjazás alól. Szerinte bizonyos orvosi szakmákban ez automatikus lesz.

Az Államtitkárság válasza alapján azonban ágazati mentességre nem, csak kompenzációra lehet számítani. Hogy az teljes lesz vagy részleges, azt nem közölték.

Forrás: vg.hu

Vissza
2013.
február
06. 16:33

Egészségügyiek írtak nyílt levelet Orbán Viktornak

Egészségügyiek írtak nyílt levelet Orbán Viktornak Több egészségügyi szakmai szervezet közös nyílt levélben Orbán Viktor miniszterelnöktől kért mentességet a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről rendelkező kormányhatározat alól, illetve azt kérik, hogy a nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott egészségügyi dolgozók részére az elmaradó nyugdíj helyett biztosítsák az azzal megegyező mértékű, jogszabályban rögzített jövedelempótlást.
Tovább
2013.
január
29. 10:17

Nem hagyják nyugdíjaztatni magukat az orvosok

Nem hagyják nyugdíjaztatni magukat az orvosok Az ombudsman és az esélyegyenlőségi hivatal közbenjárását kéri az egészségügyiek kényszernyugdíjazása ügyében a Semmelweis Egyetem Közalkalmazotti Tanácsa - tudta meg a Népszabadság.
Tovább
2013.
január
25. 00:54

Várjanak a nyugdíjas orvosok - ezt tanácsolja a kamara

Várjanak a nyugdíjas orvosok - ezt tanácsolja a kamara A Magyar Orvosi Kamara (MOK) mindenkinek azt tanácsolja, hogy a tovább-foglalkoztatására irányuló esetleges kérelmének aláírásával a lehetséges határidő végéig várjon. A MOK közleményében kiemelte: a nyugdíjkoron túl dolgozó orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak péntektől 15 napjuk van arra, hogy továbbfoglalkoztatásuk érdekében benyújtsák egyéni kérelmüket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART