2012.
február
03. 16:10

Leszállt a Malév, a konkurencia máris beindult

Címkék:
Melév gépek Több légitársaság is jelezte pénteken, hogy a Malév leállása miatt a reptereken rekedt utasok igénybe vehetik szolgáltatásaikat, különböző kedvezményekkel, illetve szükség esetén nagyobb gépeket indítanak. A Wizz Air azonnal bejelentette: nagyobb szerpet vállalnak Budapesten; a Smartwings bejelentkezett az utazási irodás szerződésekért.

A Wizz Air benyomul a résbe

A Wizz Air 66 százalékkal bővíti kapacitásait Budapestről, az utasok száma 50 százalékkal bővül, a jelenlegi 3 helyett 5 repülőgéppel közlekednek, a tavalyi 1,4 millió után 2 milliós magyarországi utasszámmal számolnak és új célállomásokra indulnak, az első Bukarest lesz - jelentette be Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

Elmondta: Wizz Air összesen 50 ezer jegyet ajánl fel kedvezményes áron azoknak az utasoknak, akik 2012. február 3. és március 24-e közötti időszakra szóló érvényes Malév jeggyel rendelkeznek.

Viszik a földhöz ragadt utasokat

Az easyJet is lehetőséget biztosít a reptereken rekedt utasoknak, hogy egy speciális ajánlat segítségével utazzanak. A speciális jegy ára 70 euró (17800 forint), ami tartalmazza a reptéri adókat és illetékeket, valamint egy maximum 20 kg-os poggyász szállítását.

A német Lufthansa vizsgálja annak lehetőségét, hogy nagyobb gépeket küld müncheni és frankfurti járataira. Az AUA már pénteken este az eddigi 70 férőhelyes helyett több mint száz férőhelyes gépet közlekedtet Bécs és Budapest között - mondta el Michael Braun szóvivő. Járatsűrítést vagy új járatok indítását nem tervezi az AUA.

Fontolgatja nagyobb repülőgépek közlekedtetését Budapestre a British Airways (BA) is a Malév leállása nyomán. A legnagyobb brit légitársaság médiakapcsolati igazgatója, Anthony Cane rövid nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a BA "minden lehetőséget mérlegel" a Malév utasainak megsegítésére, beleértve a megváltott Malév-jegyek átfoglalását a British Airways járataira, illetve a jelenleginél nagyobb repülőgépek forgalomba állítását a londoni Heathrow és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

Jön a Smartwings

A Travel Service május elsejétől Smartwings márkanéven menetrendszerinti járatokat indít Budapestről - közölte Farkas Attila. A Travel Service charter légitársaság ügyvezető igazgatója szerint még korai lenne desztinációkat megnevezni, mivel friss hír a Malév járatainak törlése. A Smartwings Prágából több menetrendszerinti járatot üzemeltet.

Farkas Attila úgy fogalmazott: a Travel Service megmenti azokat a szerződéseket, amelyeket a Malévval kötöttek az utazási irodák, azokat átvállalja és a nyári üzemeltetésben ki fogja szolgálni az utazási irodákat. Így az összes szerződésben rögzített teljesítés meg fog történni - tette hozzá.

Az ügyvezető igazgató kijelentette: a Malév bejelentése óta jelentősen nőtt a kereslet a társaság szolgáltatásai iránt, "reggel óta folyamatosan csörögnek a telefonok". Hozzátette: a piac azonnal reagálni fog erre a kiesésre. "Nemcsak a Travel Service, de a kereskedelmi légitársaságok is órákon, napokon belül pótolják majd a Malév kieső kapacitását".

A földi konkurencia is megmozdul

A Volánbusz Zrt. fél áron kínál nemzetközi menetjegyeket azon utasoknak, akik Malév jeggyel rendelkeznek, de a légitársaság járatainak leállítása miatt már nem tudnak elutazni - közölte a társaság.

A kedvezményes jegyek a Volánbusz nemzetközi pénztárában válthatók meg Budapesten a népligeti buszpályaudvaron, valamint a jegyértékesítő partnereknél a Malév jegy bemutatásával, egy útra és menettérti utazásra egyaránt.

A Volánbusz egyebek közt Bécsbe, Prágába, Krakkóba, Brüsszelbe, Amszterdamba, Genfbe, Londonba, Párizsba, Madridba, Firenzébe továbbá több németországi nagyvárosokba indít járatokat.

Forrás: Privátbankár/MTI, Fotó: Kovács Tamás
 

Vissza
2012.
február
03. 08:48

Reggel leállt a Malév

Reggel leállt a Malév A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. A döntés értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szálltak fel Malév repülőgépek" - fogalmaz a közlemény.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART