2011.
január
28. 20:47

Lopni kényszerülnek a nyugdíjasok?

Címkék:
japán vásárlók Japánban minden negyedik bolti szarka 65 év feletti. A rendőrség adatai szerint tavaly összesen 27 362 nyugdíjast kaptak bolti lopáson, 343-mal többet, mint az előző évben - ez az összes jelentett eset 26 százaléka. A tinédzserek csupán egy százalékkal több lopásért voltak felelősek 2010-ben.

A Jiji Press japán hírügynökség szerint a statisztika az egyedülálló és elszegényedett nyugdíjasok problémájára hívja fel a figyelmet. A rendőrségi adatok alapján a koros bolti szarkák hetven százaléka saját szükségletei kielégítésére emelt el élelmiszert vagy fogyasztási cikkeket. Elenyésző hányaduk vallott úgy, hogy csupán szórakozásból lopott.

Az idős emberek bolti tolvajok közötti arányának növekedése összefügg a szigetországban bekövetkezett demográfiai változással is: ma már minden ötödik japán 65 év feletti.

Forrás: InfoRádió

Vissza
2010.
szeptember
03. 10:20

50 milliárd dollárt kell szereznie a világ legnagyobb nyugdíjalapjának

50 milliárd dollárt kell szereznie a világ legnagyobb nyugdíjalapjának Mivel a japán állami nyugdíjalap lejáró eszközei illetve likvid forrásai nem elégségesek a nyugdíjak kifizetésére, ezért a márciusban kezdődött üzleti évben összességében 50 milliárd dollárnyi eszközt kell majd eladnia az intézménynek. A nyugdíjalap vezetője szerint japán államkötvényeket fognak értékesíteni, hiszen a jelenlegi környezetben ez a legjobb választás.
Tovább
2010.
szeptember
27. 10:11

A gazdagok is félnek a nyugdíjtól

A gazdagok is félnek a nyugdíjtól Egy friss felmérés szerint a gazdag angolok 60 százaléka a bizonytalanságok miatt tovább kíván dolgozni, és csak akkor akar elmenni nyugdíjba, ha az már nem halogatható tovább. A Barclays Wealth felmérése alapján megállapítható, hogy a gazdagok nagyon pesszimistán ítélik meg a helyzetüket, pedig ez a valóságban koránt sincs így.
Tovább
2010.
december
21. 19:53

A nyugdíjasok már csak a gallyakat viszik

A nyugdíjasok már csak a gallyakat viszik Sokan az utolsó pillanatra halasztják a karácsonyfa vásárlását. A választék nagyon széles a pécsi árusoknál is, különböző fajtájú és méretű örökzöldek várják, hogy az ünnep díszévé váljanak.
Tovább
2009.
november
07. 10:02

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól

Az ablakot vitték el a behajtók az idős házaspártól Konyhaablakot vittek magukkal az egyik hiteltartozás miatt eladósodott családtól a behajtók, a nyugdíjas korú házaspár azóta fóliával védi magát a hidegtől.
Tovább
2010.
április
01. 20:58

Fogalmunk sincs, mennyi lesz a nyugdíjunk

Fogalmunk sincs, mennyi lesz a nyugdíjunk A magyarok több mint fele - 59 százaléka - nincs tisztában az állami nyugdíj mértékével, illetve a magán- és önkéntes nyugdíj megtakarításokkal kapcsolatos lehetőségekkel, szabályozásokkal, tennivalókkal, és összességében úgy érzi, hogy nem képes megbirkózni a nyugdíjas éveikre való felkészüléssel – derül ki az Aviva Csoport tavaly készült felméréséből. A szakemberek szerint nem lehet a mindenkori kormányra várni, az emberekben kéne tudatosítani az öngondoskodás fontosságát.
Tovább
2009.
december
12. 15:39

Tegyen félre öregkorára!

Tegyen félre öregkorára! A magánnyugdíjpénztárak és önkéntes nyugdíjpénztárak hozamai körüli cívódásban kikerült a figyelem középpontjából az öngondoskodás negyedik pillére. Pedig a nyugdíj-előtakarékossági számla számtalan adó- és járulékedvezménnyel kecsegtet, ráadásul a számlatulajdonosok maguk dönthetnek a befektetett pénzük sorsa felől.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART