2011.
április
08. 11:30

Lovas és kutyás rendőrök lesznek a budapesti temetőkben

Címkék:
temető A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. és a Készenléti Rendőrség együttműködési megállapodásának értelmében a rendőrség jelentős erőket mozgósít a sírkertekbe. A speciális kutyás és a lovas rendőri egységek külön járőröznek.

Azt szeretnék elérni, hogy a temetőlátogatóknak ne a lelketlen tolvajokra kelljen figyelniük, hanem nyugodt körülmények között ápolhassák, gondozhassák szeretteik sírját. Az idős embereket gyakran sírgondozás, virágültetés közben fosztják ki tolvajok, vagy amikor a közeli csaphoz mennek vízért.

A kutyás és lovas rendőrök bármelyik budapesti temetőben felbukkanhatnak a jövőben, ám járőrözésüket biztonsági okokból nem jelzik előre. Várhatóan azokban a temetőkben jelennek meg gyakrabban, ahonnan az előző havi statisztikai kimutatások szerint nagyobb szükség van a védelem megerősítésére.

Forrás: Index

Vissza
2011.
február
12. 14:01

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón Több somogyi nyugdíjas fut a pénze után; átverte őket egy nyugat-dunántúli vállalkozás, amely termékbemutatóval egybekötött túrát szervezett számukra.
Tovább
2010.
június
03. 18:40

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók

Csalók ellen kampányolnak a szolgáltatók Kampányt indít a főként idős embereket megkárosító alkalmi csalók, tolvajok ellen a rendőrség és két nagy szolgáltató, az E.ON és a Dél-dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. Somogyban.
Tovább
2009.
november
13. 20:25

Elfogták az idősek kirablóit

Elfogták az idősek kirablóit A rendőrség elfogta annak a bűnözői csoportnak a tagjait, amely az elmúlt időszakban idősek sérelmére erőszakos bűncselekményeket követett el. A kilenc gyanúsított közül öten korábbi előzetes letartóztatásuk megszűnése után hajtották végre a rablásokat.
Tovább
2010.
március
12. 09:01

Harci eszköznek is jó a sétabot

Harci eszköznek is jó a sétabot Önvédelmi járóbot tanfolyamot tart időseknek egy brit nyugdíjas. A 61 éves nagypapa, Kevin Garwood háromszoros feketeöves dzsúdós. Maga fejlesztette ki bot-harcművészetét egyebek közt kardvívási, szuronydöfési technikákat tanulmányozva és beleépítve. Tanítványai 50 év feletti mozgásukban korlátozottak. A legidősebb 76 esztendős. Mindegyikük 90 centi hosszú, botra kényszerül járáskor.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2010.
december
31. 18:23

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi

Lekötözték, kirágta magát egy 92 éves bácsi Kirágta magát kötelékeiből egy 92 éves férfi az egyesült államokbeli Shoreline településen – közölte a helyi rendőrség. A nyugdíjas férfi házába két betörő hatolt be, akik leteperték áldozatukat, majd – rögtönzött kötözőanyagként – szigetelőszalaggal egy székhez kötözték.
Tovább
2011.
március
21. 17:33

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét

Megrovást kapott a nyugdíjas, aki árammal védte a kertjét Szoboszlai Barna megunta, hogy lopják a termést a kertjéből, ezért elektromos áramra kapcsolt vezetéket állított fel a kerítéstől 1-3 méterre a kertjében (amit egyébként csak éjszakánként működtetett), hogy megvédje a területet, és ebből nem is csinált titkot a faluban, Kesznyétenben.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART