2011.
június
09. 06:45

Ma a mozdonyvezetők tüntetnek a Kossuth téren

Címkék:
mozdonyvezető A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakoznak. A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) tiltakozásához csatlakoznak a BKV és a Volán-társaságok buszvezetőit tömörítő szakszervezetek is, illetve részt vesznek a tüntetésen a vasutas társszakszervezetek képviselői is.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint a hatvan év körüli vagy azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek, a tervezett intézkedés pedig súlyosan fenyegeti az egzisztenciájukat.

Az érdekképviselet korábbi tájékoztatása szerint a kormány nem hajlandó az egyeztetésekre, nem tesz eleget törvényi kötelezettségének, de a szakszervezetek követelik a tárgyalások azonnali megkezdését és a korkedvezmény és a korengedmény intézményének megőrzését.

A demonstráció bejelentésére kedden a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak, ezért is szerepelnek a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken.

A szakszervezet tájékoztatása szerint a tüntetők a Nyugati téren gyülekeznek, majd a rendőrség által biztosított útvonalon átmennek a Kossuth térre, ahol a beszédek után eljuttatják a tiltakozó levelet és a mozdonyvezetők munkájáról készített filmet a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, illetve az országgyűlési képviselőknek.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
június
07. 09:38

A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren

A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak a mozdonyvezetők csütörtökön. Szerintük a hatvan év közeli és azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek.
Tovább
2011.
június
06. 23:35

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak

Megszavazták: elvehetők a nyugdíjak Bejött a papírforma: az Országgyűlés megszavazta, hogy a korhatár alatti nyugdíj csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, vagy akár meg is szüntethető.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART