2012.
március
07. 12:05

Ma dönt Brüsszel a magyar kötelezettségszegési eljárásról

Címkék:
Euró A mai nap különös figyelmet érdemel a tekintetben, hogy az Európai Bizottság milyen ítéletet hoz a jegybanktörvény, a bírák nyugdíjazása és az adatvédelmi biztosi tisztség megszüntetése ügyében. A hiteltárgyalások további menete nagyban függ ezektől a sarkalatos pontoktól.

A kormányzati kommunikációból arra következtetnek az elemzők, hogy a bizonytalanság jó ideig fennmaradhat, amely a forint alól lassan kihúzhatja ismét a talajt. Ennek mintegy előjele az, hogy ismét a 300-as ellenállás felé vette az irányt az EUR/HUF devizapár. Az uniós végrehajtó testület a magyar válaszok értékelése alapján hoz döntést arról, hogy folytatja, vagy leállítja az eljárásokat, vagy pótlólagos információkat kér.

Brüsszeli bizottsági források előzetesen azt jelezték, hogy lesz olyan eljárás, amelynek esetében a testület nem a leállítás mellett dönt majd, mert a kifogások egy része továbbra is fennáll. Tegnap Lázár János azt mondta, hogy a kormány határozottan lép fel Brüsszellel szemben.A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy néhány ügy valóban az Európai Bíróság elé kerül.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART