2011.
augusztus
29. 20:34

Magánnyugdíj: még nem döntött az Ab

Alkotmánybíróság Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem döntött hétfőn a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatos beadványokról az Alkotmánybíróság. A testület kedden folytatja a vitát a határozattervezetről.

Mintegy kétszáz beadvány érkezett az Alkotmánybírósághoz a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatosan. Korábbi értesülések szerint a testület már hétfőn döntött volna a már elkészült határozott tervezetről, de a tartalomról valószínűleg nem született megegyezés. Kedden is folytatódik még a vita, egyelőre nem tudni, hogy akkor születik-e döntés.

Az Ab hatáskörének szűkítése után pénzügyi kérdésekben viszont csak akkor dönthet, ha a szabályozás az emberi méltóságot sérti. A nyugdíjjogosultság szempontjából ilyen lehet a hátrányos megkülönböztetés vagy az önrendelkezési jog csorbítása. A személyes számlákon levő összeg elvonása miatt ugyan felvetődik a magántulajdonhoz való jog sérelme, de a testület ezt nem vizsgálhatja.

Forrás: mandiner.hu

Vissza
2011.
augusztus
29. 13:03

Az MSZP Strasbourgig is elmegy a magán-nyugdíjpénztári törvény ügyében

Az MSZP Strasbourgig is elmegy a magán-nyugdíjpénztári törvény ügyében Ha az Alkotmánybíróság (Ab) úgy dönt, hogy a megmaradt magán-nyugdíjpénztári tagok nem jogosultak az állami nyugdíjra, akkor az MSZP a strasbourgi bírósághoz fordul az ügyben.
Tovább
2011.
augusztus
28. 12:19

Nyugdíjkérdés: akár már hétfőn dönthet az AB

Nyugdíjkérdés: akár már hétfőn dönthet az AB Augusztus 29-én, hétfőn ül össze először a nyári szünet után az Alkotmánybíróság (Ab), amely napirendjén szerepel a magánnyugdíjpénztár-ügy.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART