2011.
június
02. 09:04

Makacs Orbánból nem kérnek a rendvédelmisek

Címkék:
Árok Kornél Férfias tárgyalást ígért Orbán Viktor miniszterelnök, aki csütörtökön találkozik a rendvédelmi dolgozók képviselőivel, akik az elmúlt hetekben többször tüntettek Budapesten kedvezményes nyugdíjuk megtartásáért. Ha az egyeztetésen Orbán Viktor miniszterelnök nem enged valamennyit, akkor új tüntetés következik - mondta az [origo]-nak az egyik rendőrszakszervezet vezetője.

"Ha meg akarnak egyezni velünk, akkor engedniük kell" - jelentette ki az [origo] kérdésére Árok Kornél, a tűzoltó szakszervezet vezetője, aki a rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságát irányítja, mióta a múlt héten lemondott elődje, Kónya Péter. Árok azt mondta, reméli, hogy Orbán Viktor kormányfő engedni fog a követeléseiknek, kedden legalábbis azt niylatkozta, a kormánynak mindenképpen meg kell egyeznie velük - mondta.

Orbán csütörtökön fogadja a rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek vezetőit, akik már több nagyobb tüntetést is tartottak a fővárosban a korkedvezményes nyugdíjuk megtartásáért. A tüntetések után a kormány javaslatait Pintér Sándor belügyminiszter ismertette velük, a szakszervezetek azonban ezt - illetve egyes részeit - elfogadhatatlannak tartják. A tüntetéseket az váltotta ki, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője törvényjavaslatot nyújtott be a rendvédelmi dolgozóknak járó korkedvezményes nyugdíj eltörléséről, és a korhatár alatti nyugdíjasok visszatereléséről a munkába.

Az utcára vonuló több ezer rendvédelmi dolgozó se az őket csitítani próbáló Pintér Sándor belügyminiszterre, se az általa felvetett javaslatra nem hallgatott, de sikerült elérniük, hogy Orbán személyesen üljön le velük tárgyalni. A miniszterelnök erről kedden azt nyilatkozta: "először is abban kell megegyezni a rendvédelmi dolgozókkal, hogy nekik mindig a rend oldalán kell állniuk, ez alkotmányos küldetésük, akármilyen nehéz helyzetbe kerülnek, még akkor is, ha eddigi életstratégiájuk megváltoztatására kérik őket". A tárgyaláson Orbán arra készül, hogy "férfiemberek módjára" rendezze a nyugdíjkedvezményekről szóló vitát a szakszervezeti vezetőkkel.

Forrás: Origó

Vissza
2011.
május
24. 17:48

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART