2011.
szeptember
16. 13:52

Már nagyobb az esély a magyar, mint a spanyol államcsődre

parlament Továbbra sem jönnek kedvező hírek a CDS-piacról hazánkkal kapcsolatban: hetek óta a világ tíz legkockázatosabb adósa közé sorol minket a CMA Datavision, képtelen 400 bázispont alá csökkenni a felárunk. Most pedig az a csúfság is megesett velünk, hogy a piac már nagyobb esélyt lát a magyar államcsődre, mint a spanyolra.

450,32 bázisponton állt a pénteki nap első felében a magyar CDS-felár a piacon, ez azt jelentette, hogy 26,94 százalékos esélyt adtak a befektetők hazánk államcsődjére. Ezzel már nem csak, hogy a világ tíz legkockázatosabb országa közé tartozunk, de megelőztük Spanyolországot. Nekik jelenleg 362,33 bázispont az ötéves feláruk, vagyis jelentősen alacsonyabb a mienknél, azonban a csőd valószínűsége náluk 26,54 százalékos, ebben most hagytuk le őket.

Előttünk közvetlenül Olaszország áll, melynek 438,64 bázispont a CDS-e, a piac 31,23 százalékon árazza az olasz államcsőd esélyét. A legnagyobb esély továbbra is a görögök bedőlésére van a befektetők szerint: 5426,20 bázispontos felár mellett 93,31 százalék esélyt adnak jelenleg egy görög csődre. A hét első felében ez az arány volt 97 százalék is, vagyis a piaci szereplők szerint a hellének gyakorlatilag csődben vannak.

Forrás. Menedzser Fórom

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART