2012.
július
18. 09:45

Már okostelefonokat is gyártanak időseknek

Címkék:
RakuRaku Az Fujitsu F-12D a hazájában sikeres és hamarosan Európában is piacon is kapható RakuRaku sorozat legfrisebb tagja. (A könnyű, kényelmes jelentéssel bíró RakuRaku igen sikeres Japánban az idősebbek körében.) Az eddigi modellek is egyszerűsített kezelőfelületet kaptak, de nem voltak okostelefonok. Az F-12D-vel most kibővülnek a lehetőségek és idősebbek is elkezdhetik használni a fejlettebb szolgáltatásokat.

Az Android alapok elkerülhetetlenné teszik egy Google fiók használatát. Ennek regisztrálása azonban túl macerás a célközönség számára, ezért a Fujitsu elintézte, hogy a Google szolgáltatásokat új fiók készítése nélkül vehessék igénybe a telefon felhasználói. Természetesen emellett a kezelőfelület egyszerű, nagygombos és csak függőlegesen görgethető.

A gyártók körében népszerű törekvés, hogy megkülönböztessék telefonjaikat a versenytársakétól, ezért minden neves cég saját, módosított megjelenéssel ruházza fel a telefonjaira telepített Android operációs rendszert. Itt most többről van szó, a kezelés módja is megváltozott. Az idősek – és mások is – sokat panaszkodtak arra, hogy az érintőképernyő nem ad olyan jó érintésbeni visszajelzést, mint a hagyományos gombok, ezért az F-12D-n egyrészt kissé enged a nyomásnak a képernyő, másrészt a megjelenített vezérlőelemek először csak kigyúlnak és egy erősebb érintés aktiválja őket. A rendszer figyelmen kívül igyekszik hagyni a véletlen érintéseket, azaz ráérez, ha csak tartani akartuk a készüléket és ujjunk véletlenül ért a képernyő széléhez.

Az újdonság nem csak Japánban lesz kapható, a cég ezentúl jobban koncentrál a külföldi piacokra is. A szigetországban már augusztustól a boltokba kerül az F-12D, először a legnagyobb szolgáltató, az NTT DoCoMo kínálatában. Kétéves szerződéssel lesz kapható, átszámítva mintegy 50 dolláros havi költséggel és 500 MB-os mobilinternet csomag jár majd hozzá.

Forrás: nonstopmobil.hu

Vissza
2011.
február
17. 13:38

Mobilok időseknek

Mobilok időseknek Az osztrák Emporia Telecom idén is megjelent mobiljaival, amelyeket kifejezetten idősebb felhasználóknak terveztek – vagy azoknak, akik rosszabbul látnak, esetleg nehezebben boldogulnak az apró gombokkal.
Tovább
2012.
május
04. 12:20

Mobiltelefonok az egészségünkért

Mobiltelefonok az egészségünkért A technológia adott, hogy egy mobileszköz, valamint az arra épülő alkalmazások segítsék az idősek, betegek, rászorulók, de akár az egészséges életre törekvők, a sportolók napi életvitelét. Hazai fejlesztőkből sincs hiány, ám a termékké válás, a megfelelő üzleti modell kialakítása még komoly gondot okoz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART