2013.
február
23. 04:46

Maradnának az egészségügyben a nyugdíjas korúak

Címkék:
Szócska Miklós Eddig több mint kétezer egészségügyi dolgozó mentességét kérték a kötelező nyugdíjazás alól - mondta el Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

A kötelező nyugdíjazás szabálya 6500 egészségügyi dolgozót érint, és eddig 2073 mentességi kérelem érkezett. A dolgozók háromnegyede (1555 fő) szeretne tovább dolgozni, míg 518 esetben a dolgozó nem kért mentességet, de a munkáltató az álláshely megtartását kérte - közölte Szócska Miklós, hozzátéve: a kérelmek összegyűjtése folyamatos.

A kormány január 10-én tette közzé a közszférában dolgozók kötelező nyugdíjazásának részletszabályait. Eszerint akik elérték a nyugdíjkorhatárukat, és megfelelő szolgálati idővel rendelkeznek, azoknak a munkaviszonyát meg kell szüntetni. Ez alól azonban egyedi mentességet lehet kapni, amelyről a kormány dönt.

Forrás: MTI
 

Vissza
2013.
január
17. 19:40

6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás

6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás Összesen mintegy 6500 egészségügyi dolgozónak kell majd eldönteni idén, hogy a nyugdíjkorhatár után is megtartja-e állását vagy nyugdíjba vonul - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, kórházvezetőkkel folytatott budapesti tárgyalását követően.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART