2011.
augusztus
12. 06:38

Mától lehet kérni az árfolyamrögzítést

Címkék:
kalkuláció Az árfolyamgát mellett döntők a havi teher csökkenését legkorábban várhatóan az októberi törlesztő részleteknél érezhetik majd.

A lakásfedezetes devizaalapú hitellel rendelkezők péntektől kérhetik írásban bankjuktól a törlesztési árfolyam rögzítését.

Az otthonmentő csomag részét képező árfolyamgát azt jelenti, hogy a devizaalapú lakáshitelek törlesztő részleteit 2014. december 31-ig fix árfolyammal számítják, a svájci frank hitelekét 180, az euróalapú hitelekét 250, a japán jen alapúakét 100 jen/200 forinttal. Mindenki maga döntheti el, hogy élni kíván-e a lehetőséggel, feltéve, hogy nincs 90 napon túli hitelhátraléka. Az árfolyamrögzítést 2011. december 31-ig lehet kérni.

A törlesztő részletben jelentkező különbséget forint jelzáloghitellé alakítják a bankok - ennek fedezete ugyanaz a lakóingatlan, mint a devizahitel esetében -, aminek a törlesztését 2015. január 1. után kell megkezdeni.

Az árfolyamrögzítést a pénzügyi vállalkozásoknál is igényelni lehet.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) árfolyamrögzítő kalkulátort és fogyasztóvédelmi tájékoztatót jelentetett meg honlapján a fizetési nehézségekkel küzdő deviza alapú ingatlanhitel-adósok döntésének segítésére.

Forrás: Hír24

Vissza
2011.
augusztus
11. 11:31

Bod Péter Ákos a pánikról: a kormány tehetetlen

Bod Péter Ákos a pánikról: a kormány tehetetlen Annyiban kiszámítható volt az, ami történt, hogy a világ legtöbb államának adósságproblémája nem volt ismeretlen. A 2007–2008-as eseményeket látom ismétlődni, csak ezúttal a három-négy évvel ezelőtti válság kezelésére fordított állami kiadások tolták egyre feljebb az adósságmutatókat – mondta a jelenlegi krízisről a Népszabadságnak Bod Péter Ákos.
Tovább
2011.
augusztus
11. 10:29

Még nincs vége a piaci pániknak

Még nincs vége a piaci pániknak Eddig egész jól megúsztuk a piaci pánikot, de a helyzet azt mutatja, hogy egy mélyebb pánikhullámban mi lennénk az elsők a környéken, akiket megbüntetne a piac. Magyarországot például Romániánál is jóval kockázatosabbnak tartják, egy komoly gazdasági visszaesés ugyanis tönkrevághatja a kormány növekedésre alapozott adósságcsökkentő terveit, és veszélybe kerülhet a tervezett kiigazítás is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART