2012.
március
23. 14:37

Még az amerikai milliomosok is félnek a nyugdíjas évektől

Címkék:
dollárpapír A nyugdíjas évekre történő megtakarítás olyan probléma, amely társadalmi státusztól és jövedelemtől függetlenül mindenkit, még a gazdagokat is érinti – derül ki egy amerikaiak körében végzett felmérésből.

A Natixis Global Asset Management, a világ egyik vezető befektetési vagyonkezelő ügyfelei körében végzett felmérés szerint a 300-500 ezer dollárnyi vagyonnal rendelkező befektetők közel egyharmada (30%) nem tudja, mennyit kellene félretennie nyugdíjas éveire, hogy fenntartsa életszínvonalát. A több mint 1 millió dollárnyi vagyonnal rendelkező befektetők közel ötöde, 22%-a szintén ugyanezzel a problémával küzd.

Az öngondoskodással kapcsolatos zavar nem csak a fiatalok fejében létezik, ugyanis a felmérésben résztvevő, nyugdíj megtakarítási problémával küzdő befektetők 18%-a 50 év feletti volt, méghozzá minden vagyoni kategóriában.

A Natixis alelnöke, Tracey Flaherty szerint a volatilitás alapvető hatással van a befektetői magatartásra. A válaszadók közel fele (47%) csökkentette befektetéseit, nem kívánják ugyanis kockáztatni vagyonukat. Flaherty szerint a félelem és szorongás sajnos erős befolyással vannak a pénzügyi döntésekre.

A tanácsadók döntő szerephez juthatnak az alelnök szerint, miután egy megbízható forrásból származó információkkal, egy folyamatos befektetési programmal a befektetők a keményebb periódusokat is könnyedén átvészelhetik, sőt hosszú távon profitálhatnak is belőlük.

Forrás: Biztosítási Szemle

Vissza
2012.
március
22. 09:07

Hogyan lesz nekünk nyugdíjunk? Sötétben tapogatózunk csupán

Hogyan lesz nekünk nyugdíjunk? Sötétben tapogatózunk csupán Kevesebb mint 10 nap múlva a magánpénztári tagoknak újra dönteniük kell - de fogódzót nem nagyon kapnak sem az államtól, és a kasszák sem kapkodtak. 100 ezer tag maradt a magánnyugdíjpénztáraknál, de nemcsak az ő nyugdíjuk kérdéses. Sehol sincsenek még az egyéni számlák, a nyugdíjrendszerből pedig kikerült 3000 milliárd forint.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART