2011.
július
16. 17:15

Még mindig itthon szeretünk nyaralni

Címkék:
Tihany Leginkább Magyarországon vagy az öreg kontinensen belül szeretünk nyaralni - derül ki egy friss felmérésből. Az utazási irodák slágereinek számító észak-afrikai országok és Törökország a megkérdezettek körében szerény népszerűségnek örvendenek. A magyar utazók körében az ismerős és közeli utazási célpontok a legkedveltebbek.

Európa kiemelt utazási célpont a magyarok körében, amit megerősít a K&H khdirektbiztositas.hu portál és a GfK Hungária közös, "Biztosítási trendek" elnevezésű kutatásának online felmérése is. Az internetezők körében végzett kutatás szerint az utazási desztinációkat tekintve a belföldi üdülés (32%) vezet, ezt Ausztria követi (26%), majd Horvát-, Olasz- és Németország hármasa (13-14%). Jól látható, hogy Európa az üdülési célú utazások fő terepe, a többi kontinens eseti jelleggel szerepel a listán. Az elmúlt 12 hónapban az üdülések 84 százalékát európai országban töltötték a megkérdezettek.

"A belföldi tájak és Ausztria továbbra is rendkívül népszerű üdülési célpontok, ezek együtt adják az összes utazás több mint negyedét a kutatásunk szerint. Az őket követő országok is hagyományosnak mondható üdülési helyszínek. Az üdülni vágyó magyarok tudatosan kerülik a kockázatokat a nyaralás kapcsán. A közeli, ismerős helyszíneket preferálják, hiszen ezek egyrészt kevésbé drágák, másrészt több információ áll róluk rendelkezésre." - mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A nyugodt kikapcsolódást keresők számára különösen fontos az utasbiztosítás. Természetesen azok is találnak számukra megfelelő utasbiztosítást, akik az aktív időtöltést, a kalandos utazásokat kedvelik, és az extrém sportokat is szívesen kipróbálják. Ők némi különdíj ellenében kiterjeszthetik az utasbiztosításukat az olyan, hobbiként űzött veszélyes sportok miatt bekövetkező károkra is, mint a vadvízi evezés, a hegy- vagy sziklamászás, a quadozás és a vízisízés.

Az utasbiztosítás emellett - típustól függően - például a poggyászbiztosítást, balesetbiztosítást vagy a biztosított balesete, betegsége esetén a hozzátartozó helyszínre utazását is megtéríti. Aki nem éri be az alap szintű biztosítással, még az esetleges jogi eljárás vagy jogvédelmi segítségnyújtás felmerülő költségeire, vagy harmadik személynek okozott bizonyos felelősségi károkra is kap fedezetet.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2009.
augusztus
23. 23:16

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön Utazásaik célja elsősorban a passzív pihenés, rokonlátogatás, gyógyfürdőzés, kertészkedés. Általában az elő- és utószezonban is utaznak e korosztály tagjai, a kirándulások utazások 39 %-a esik erre az időszakra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART