2011.
április
27. 22:29

Még nem biztos, hogy mindenkinek elküldik az alkotmányt

Címkék:
Alkotmány Nem született még hivatalos döntés arról, hogy valóban eljuttatja-e a kormány minden háztartásba az új alkotmány kinyomtatott változatát. Mindenesetre a kormány nyolcszázmillió forintot csoportosított át a költségvetésben rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvívője szerda délután azt mondta, még nincs kormányzati döntés az új alkotmány állampolgárokhoz történő eljuttatásról. "Van ilyen kezdeményezés, hogy minden magyar állampolgár kapjon az alkotmányból valamilyen formában, de erről kormányzati döntés még nem született" - fogalmazott.

Több mint nyolcszázmillió forint átcsoportosítását rendelte el a kormány az alkotmányozás pénzügyi fedezetének biztosítására - olvasható a Magyar Közlönyben szerdán megjelent határozatban. A kabinet az idei költségvetésben a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére rendelte el az átcsoportosítást, amiből legnagyobb részben, több mint 705 millió forint értékben a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala részesül. Ötmillió forintot pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Igazgatása kap, dologi kiadásokra.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúban megerősítette azt a korábbi kijelentését, hogy hamarosan minden magyar állampolgár nyomtatott formában is kézhez kapja az új alaptörvényt. A Fidesz frakcióvezetője szerint azért, hogy mindenki megismerje az alaptörvény végleges verzióját, és "büszkék is legyenek" arra.

Forrás: origo.hu

Vissza
2011.
április
23. 10:30

Orbán: az új alkotmány az újjászületés dokumentuma

Orbán: az új alkotmány az újjászületés dokumentuma Az idei húsvét a magyaroknak különösen fontos. Jézus Krisztus feltámadásán és a természet tavaszi megújulásán túl ebben az évben Magyarország újjászületését is ünnepeljük - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a Magyar Nemzet hasábjain közzétett, ünnepi írásában. A miniszterelnök szerint Magyarország új, húsvéthétfőn kihirdetendő alkotmánya ugyanis a magyar újjászületés legfontosabb dokumentuma.
Tovább
2011.
április
25. 12:22

Schmitt Pál aláírta az Alaptörvényt

Schmitt  Pál aláírta az Alaptörvényt Lesz Nemzeti Hitvallásunk, ami a NENYI-t váltja majd a hivatalokban, de csorba marad az Alkotmánybíróság hatásköre, Kúriává változik az LB, bekerül a magzat védelme, a magánnyugdíjak pedig ki, szabályozzák a tényleges életfogytiglanit, büntetik az eladósodást és leszállítják a bírók szolgálati korhatárát.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART