2012.
szeptember
29. 14:29

Még nincs vége - Kissé erősödött a pollenterhelés

Címkék:
nátha Az előző hétvégéhez képest az elmúlt napokban kissé magasabb volt a pollenterhelés az országban - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán szombaton.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatához eddig beérkezett adatok szerint a parlagfű pollenkoncentrációja leginkább közepes volt, azonban Miskolcon és Budapesten egy-egy napon még magas szintet is mértek.

Emellett tüneteket okozó közepes koncentrációban regisztrálták még a csalánfélék virágporát Szegeden és Zalaegerszegen, az ürömét Miskolcon, illetve a pázsitfűfélékét Szegeden. A legtöbb allergén növény virágpora azonban legfeljebb alacsony koncentrációban volt jelen a csapdákban - írta az ÁNTSZ.

Az ÁNTSZ csütörtökön azt közölte, hogy a parlagfűszezon már a végéhez közeledik. Jelenleg Somogy és Tolna megyékben, illetve a Duna vonalát átlépve Bács-Kiskun megye keleti részén, továbbá az ország észak-keleti csücskében van még kiadva piros, vagyis első fokú riasztás. Az ország túlnyomó területén viszont már csak a sárga színnel jelölt figyelmeztető jelzés van érvényben. Az Alpokalján és Eger környékén még ennél is jobb a helyzet, itt már nem éri el a tüneteket okozó mennyiséget a levegőben lévő parlagfű pollenszemek száma - fejtették ki.

Az allergiások számára viszont az ÁNTSZ azt javasolja, hogy továbbra is szedjék ajánlott gyógyszereiket.

Forrás: MTI
 

Vissza
2012.
május
21. 14:50

Allergia: a fogorvosnál is előjöhet

Allergia: a fogorvosnál is előjöhet Az elmúlt 10-15 év során rohamosan emelkedett az allergiás betegek száma. Allergia számos formában felléphet, a tüneteket okozhatja például pollen, étel, lakáson belüli allergének, de nem ritka a fogászatban használt anyagok okozta allergiás reakció sem.
Tovább
2012.
április
19. 07:46

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés!

Allergiás? Itt a gyors és hatékony enyhülés! Az allergia az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.
Tovább
2012.
augusztus
21. 06:59

Allergiásan is ki kell mozdulni otthonról

Allergiásan is ki kell mozdulni otthonról Attól, hogy valaki allergiás, még nem töltheti négy fal közt az egész nyarat. Előfordulhat, hogy utaznia kell. Ha azonban gondoskodik a megfelelő úti patikáról, ilyenkor is könnyedén megbirkózhat az allergia tüneteivel.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART