2011.
augusztus
01. 20:33

Megatüntetés készül a nyugdíjért

Címkék:
tűzoltók tüntettek 2011.08.01. 18:00 Hatalmas tüntetés várható szeptember 29-én Budapesten, miután több mint ötven szakszervezet és társadalmi szervezet csatlakozott a júniusi bohócforradalom szervezőinek új akciójához.

Nem tudtak megegyezni egymással a kormány és a rendvédelmi szakszervezetek. Több hónapnyi tárgyalás után is csak annyit tudtak elérni, hogy hatvan év felett könnyített munkájuk legyen a visszarendelt rendőröknek. A korkedvezményes nyugdíj eltörléséből nem engedett a kormány. A rendvédelmi dolgozóknak a korábbi szabályok szerint elég volt 25 év munkaviszony ahhoz, hogy nyugdíjba mehessenek. A bejelentés után tárgyalásba kezdtek a szakszervezetek a kormánnyal, de ezek nem vezettek eredményre. A szervezetek vezetői szerint nem kétséges, hogy a kormány elfogadja az új szabályozást, ezért most még az eddigieknél is nagyobb megmozdulást terveznek szeptember 29-re, csütörtökre – tudta meg az Origo.

Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke – a június közepén megtartott bohócforradalomegyik főszervezője – szerint már több mint ötven szakszervezet és társadalmi szervezet csatlakozott az akcióegységhez. Az ő szerepvállalásukkal azt remélik a szervezők, hogy sikerül elég nagy tömeget megmozgatni ahhoz, hogy jobb belátásra bírják a kormányt. Árok a szakszervezet honlapján azt írta: a szolgálati nyugdíj elvételébe sosem nyugszanak bele, ezért minden rendelkezésre álló eszközt meg fognak ragadni a kormány döntésének megváltoztatására.

Forrás: Bors

Vissza
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
2011.
június
06. 07:49

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba"

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba" A rendvédelmi szakszervezetekkel való csütörtöki egyeztetése után a TV2 vasárnapi riportjában másodszorra is dezertőrnek nevezte a miniszterelnök a "füstbombákat dobáló, vízcsapokat törő" rendőröket és tűzoltókat. Orbán Viktor egyértelművé tette: mindenáron keresztülviszi a rendvédelmisek nyugdíjszabályait érintő változásokat.
Tovább
2011.
augusztus
01. 12:12

Powell aggódik a nyugdíjakért

Powell aggódik a nyugdíjakért A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke szerint kétséges a belügy és rendvédelmi dolgozók nyugdíjügyi megállapodása.
Tovább
2011.
július
30. 14:56

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek Hatvan év felett könnyített munka - ennyi engedményt tudtak kicsikarni a kormányból a több hónapon át tartó tárgyalásokon a korkedvezményes nyugdíjazás fenntartásáért harcoló rendvédelmi szakszervezetek. Januártól várhatóan teljesen felforgatják a korábbi rendvédelmi kedvezményeket, rendfokozatokat, ráadásul a tervek szerint 2014-ig nem kapnak fizetésemelést a rendőrök és a tűzoltók. Az elégedetlen szakszervezetek szeptemberre újabb tüntetéssorozatot szerveznek.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART