2012.
április
12. 16:29

Megcáfolták, amit korábban tudtunk az öregedésről

Címkék:
kéz A fiatalság forrásának kutatása évszázadok óta folyik. A New York Times bestseller szerzője, Joe Chang az öregedésgátlás titkait tárja fel új könyvében.

Harmincévnyi akadémiai kutatás eredményeképpen Joe Chang tudós csapatának sikerült kifejleszteni egy módszert az öregedés genetikai szinten történő mérésére, s annak befolyásolására. Megcáfolta azt a korábbi tézist, amely szerint egyetlen gén felelős az öregedésért. Kutatásainak köszönhetően sikerült beazonosítania és elkülönítenie az öregedésért felelős géncsoportokat - állítja a szerző legújabb könyvében, amely Az öregedés mítosza: a fiatalos külső és közérzet titkainak feltárása címmel jelent meg.

A fiatalság forrásának kutatása évszázadok óta folyik. A napjainkban alkalmazott legfontosabb tudomány lényege a megelőzés és az öregedésgátlás. Az utóbbi évtizedekben néhány példa nélkül álló, figyelemre méltó tudományos kutatás feltárta az öregedés titkait, ami lehetővé tette a tudósok számára, hogy kulcsfontosságú eredményeket hozzanak napvilágra az öregedésgátlás területén. Míg azonban a szakemberek nagy része számára az öregedés jeleinek tüneti kezelése a cél, addig a Joe Chang által kifejlesztett új technológiának köszönhetően az öregedést konkrétan befolyásoló géneket, azok forrásánál veszik célba.

Joe Chang merőben új megközelítése arra fókuszál, hogy befolyásolja a génexpressziót, visszanyerve a szervezet fiatalkori egyensúlyát. Jelenleg több mint 75 tudós és munkatárs folytatja a létfontosságú munkát a Utah állambeli Provoban működő anti-ageing laboratóriumban annak érdekében, hogy beazonosítsák a konkrét, működő génkészleteket, amelyek felelősek nem csak a bőr, hanem minden testrész fiatalos tulajdonságaiért.

Joseph Chang számos, többszörösen méltatott cikket, ismertetést és könyvet publikált a gyógyszertan és a táplálkozás-tudomány területén azalatt a 18 év alatt, amelyet az egészség-iparban eltöltött. Tudományos munkatársként dolgozott a Johns Hopkins Egyetem Higiéniai és Közegészségügyi Továbbképző Intézetében.

Forrás: hvg.hu

Vissza
2011.
július
17. 14:44

Az öregedés attól is függ, mit eszünk

Az öregedés attól is függ, mit eszünk Életmódváltással nem csak a test fittségi állapota javul, de az élethossz is döntően nőhet. Egy felmérés szerint az ötvenéves kor akár új kezdet is lehet az ember életében.
Tovább
2011.
augusztus
15. 11:15

Az öregedés vége, avagy az élet 90 felett kezdődik

Az öregedés vége, avagy az élet 90 felett kezdődik Ha elég sokáig élünk, egy idő után megáll a test öregedése. Vajon képesek lennénk-e még azelőtt megállítani ezt az órát, hogy a hamut is mamunak mondjuk? Csodák nincsenek, de egy-egy elmélet megismerése hasznos lehet.
Tovább
2010.
szeptember
01. 07:03

Az örök fiatalság titka - a teloméra órával

Az örök fiatalság titka - a teloméra órával A telomérát úgy kell elképzelni, mint a cipőfűző végére erősített műanyag védőkupakot. Ahogy a kupak a fűzőt, úgy védi a teloméra is a DNS-t a kromoszómák végén. Úgy tűnik, a telomérában rejlik az öregedés kulcsa, ugyanis amikor a teloméra megrövidül, a sejt elkezd öregedni és végül elpusztul.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART