2013.
augusztus
12. 08:33

Meghalt Csatáry László

Címkék:
Csatáry László Életének 99. évében elhunyt a háborús bűntettel vádolt Csatáry László. Az idős férfit régóta belgyógyászati panaszokkal kezelték, az elmúlt napokban ezért volt az egyik fővárosi kórházban.

A Bors című lapnak Horváth B. Gábor, a férfi ügyvédje megerősítette a haláleset tényét.

A napilap információi szerint Csatáry László szombaton hunyt el. Az idős férfit régóta belgyógyászati panaszokkal kezelték, az elmúlt napokban ezért volt az egyik fővárosi kórházban. Tüdőgyulladást kapott, ezért egy másik kórházba szállították át, ahol azonban a szervezete feladta a harcot - írja a Bors.

A férfi ellen háborús bűntettek miatt folyt eljárás Szlovákiában és Magyarországon is - emlékeztet a napilap.

Korábban szeptember 26-ra tűzte ki a kassai kerületi bíróság annak a tárgyalásnak az új időpontját, amelynek során a testületnek Csatáry László életfogytiglan tartó szabadságvesztés büntetése letöltésének módjáról kellet volna döntést hoznia.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
július
26. 09:49

Csatáry gettóparancsnok volt, hiába tagadja

Csatáry gettóparancsnok volt, hiába tagadja A háborús bűncselekményekkel gyanúsított Csatáry Lászlónak több lehet a felelőssége, mint amivel az ügyészég meggyanúsította - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Gellért Ádám nemzetközi jogász, a Holokauszt Emlékközpont "Kőrösmező 1941" kutatócsoport vezetője, a lex-Biszku kidolgozója, amikor ismertette a témában frissen feltárt magyar és szlovák levéltári iratokat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART