2011.
március
05. 12:54

Megint bejött a régi trükk

Címkék:
Forintok Újra a régi trükkel loptak meg egy idős bácsit Gyulán. A 80 éves férfi lakásába pénteken délelőtt azzal az ürüggyel ment be egy idegen, hogy 40 ezer forintot hozott.

A pénzt azonban csak akkor adja át, ha van a bácsinak olyan sorszámú bankjegye, amilyet ő keres. Az idős férfi elővette a pénztárcáját, és megmutatta a benne lévő pénzt. Az ismeretlen ekkor kikapta a bácsi kezéből a tárcát, és elmenekült a benne lévő 20 500 forinttal.

A rendőrség az eset kapcsán ismételten kéri, hogy senki ne engedjen be váratlanul érkező idegeneket a lakásába. A fiatalabb családtagok mondják el idős szüleiknek, nagyszüleinek, hogy nagyon könnyen meglophatják őket.

Ha valami miatt mégis szóba szeretnének állni a hozzájuk becsengetőkkel, az első megkereséskor mondják azt, hogy jöjjenek vissza egy későbbi időpontban, amikor a családtagjaik is ott lesznek. A tisztességtelen szándékkal házalók ilyen esetben vissza sem mennek majd az idősekhez.

Forrás: HírExtra

Vissza
2011.
február
12. 14:01

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón

Átverték a nyugdíjasokat az árubemutatón Több somogyi nyugdíjas fut a pénze után; átverte őket egy nyugat-dunántúli vállalkozás, amely termékbemutatóval egybekötött túrát szervezett számukra.
Tovább
2011.
február
08. 09:16

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök

Hatezer nyugdíjast világosítottak fel a rendőrök Idén is folytatódik a rendőrség által az időskorúak számára kidolgozott bűnmegelőzési programja, melynek keretein belül a Pécsi Rendőrkapitányság Megelőzési és Minőségbiztosítási Alosztálya kifejezetten az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről, azok megelőzéséről tájékoztatják őket.
Tovább
2011.
január
16. 12:17

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat

Idős asszony buktatta le a trükkös tolvajokat Pénteken napközben, néhány perccel azután, hogy a postástól átvette nyugdíját, azzal csengettek be egy 79 éves nyíregyházi nénihez, hogy az önkormányzattól krumplit hoztak.
Tovább
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2010.
január
26. 08:28

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal?

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal? A pártok csak akkor használhatják fel kampánycélokra a nyugdíjügyben indított aláírásgyűjtések során megszerzett adatokat, ha azokhoz az érintettek kifejezetten hozzájárultak - mondta el Jóri András adatvédelmi biztos.
Tovább
2010.
december
08. 10:43

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut Hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak Söréden - írja a Fejér Megyei Hírlap. Az asszonynak korábban már három kutyáját is megmérgezték, ezért nem volt házőrzője. A férfiak elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedték a talált pénzt, az ékszereket, az idős asszonyt pedig bezárták a fűtetlen fürdőszobába, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni, mikor egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait.
Tovább
2011.
február
09. 07:48

Repülős Gizi még aktív

Repülős Gizi még aktív A 85 esztendős veterán besurranó tolvaj Bicskén csapott le: egy családi házba besurranva pénzt emelt el egy asztalon hagyott pénztárcából. Az idős asszonyt sáros lábnyoma buktatta le.
Tovább
2011.
február
11. 20:12

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon

Uzsorás rabszolgatartókat fogtak el Ózdon Három éven keresztül tartott fogva egy idős férfit Ózdon egy uzsorás házaspár. A nyugdíját elvették, bezárták a padlásra, és arra kényszerítették, hogy takarítson és fát vágjon nekik. A rendőrség szerint volt, akit korábban állandó fenyegetéssel öngyilkosságba kergettek a gyanúsítottak. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte őket.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART