2011.
február
09. 18:37

Megint lemaradt a nyugdíjcsomag az Ab napirendjéről

Alkotmánybíróság A február közepi ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjcsomagot az Alkotmánybíróság, melynek elnöke a minap világossá tette, hogy hónapokba telhet a döntés meghozatala.

Újabb ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjrendszer átalakítását az Alkotmánybíróság: a ma közzétett, jövő hét eleji (február 14-15.-i) teljes ülés napirendjén ez a téma nem szerepel. Csakúgy, mint a médiatörvény vizsgálata.

Meglepetést ez nem okozhat: az Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter a minap egy vidéki rendezvényen beszélt arról az MTI tudósítása szerint, hogy bár a kijelölt bírák már dolgoznak a határozattervezeteken, ám a törvény terjedelme - itt példaként a médiára vonatkozó jogszabálycsomagot említette Paczolay - illetve a benyújtott indítványok nagy száma miatt nem várható gyors döntés. A testület elnöke arra látott esélyt, hogy heteken belül el tudják kezdeni a beadványok tárgyalását, de a döntéshez szerinte hónapokra lehet szükség.

Tekintve, hogy februárból még két hét van hátra, és összetett ügyekről van szó, legkorábban március végén születhet nyugdíjügyben döntés. De ma már az sem lenne rendkívüli, ha csak áprilisban jutna dűlőre a testület. Kérdés, akkor hol tart majd a vagyonátadás a pénztárak és az állami nyugdíjalap között.

Az Alkotmánybíróság jövő heti ülésének napirendjén egyebek közt a társasházakról, a pénzügyi közvetítőrendszer stabilitásának megerősítéséről ás a polgári perrendtartásról szóló törvényekhez benyújtott indtványok alapján készült határozat- és végzéstervezeteket tárgyalja meg a testület.

Forrás: nol.hu

Vissza
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2010.
november
24. 09:41

Nyugdíjpénztárak: a tulajdont továbbra is védi az Alkotmány

Nyugdíjpénztárak: a tulajdont továbbra is védi az Alkotmány A Stabilitás Pénztárszövetség szerint nyílt államosítási kísérlet a második pillér megszüntetése, a magánpénztári befizetések magántulajdont képeznek, amit az Alkotmány garantál - áll a szervezet állásfoglalásában.
Tovább
2010.
december
22. 08:57

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére"

Orbán Viktor a nyugdíjrendszerről: "még nem értünk a végére" A miniszterelnök szerint a kormány és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a gazdaságpolitikai elképzeléseket érintően "két különböző malomban őröl". Orbán Viktor kedden a Magyar Televízió Az Este című műsorában emellett arról is beszélt, hogy az évtized végénél hamarabb nem tűnik realitásnak az euróövezethez való csatlakozásunk. A kabinet munkájával elégedett a kormányfő.
Tovább
2011.
február
02. 17:20

Orbán: megmentettük a nyugdíjrendszert

Orbán: megmentettük a nyugdíjrendszert A kormány megmentette a nyugdíjrendszert Orbán Viktor szerint, aki szerdai sajtótájékoztatóján példátlan összefogásnak nevezte azt, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka visszalépett az állami nyugdíjrendszerbe. A kormányfő szerint szabad volt a választás lehetősége, a magánpénztárakban maradókat "magabiztos" és "bátor" embereknek nevezte.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART