2011.
október
10. 11:06

Megmarad a nyugdíjasok utazási kedvezménye

A diákok és az öregségi nyugdíjasok utazási kedvezménye is megmarad Völner Pál infrastrukturális államtitkár szerint. A törvénytervezet és a márciusi konvergenciaprogram szerint valószínű, hogy a kedvezménnyel utazók számára a fizetendő ár emelkedni fog jövőre - írja az origo.hu.

"Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye is" - mondta a Hír Televíziónak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára a Magyar Nemzet szerint.

A lap azt írja, a többi utazási kedvezmény átalakításáról még tart az egyeztetés, így egyelőre nem tudni, hogy a többi közt megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluli fiatalok kedvezménye.

A tervezet szerint a kormány negyedével kevesebb támogatást akar adni a távolsági közlekedési cégeknek a kedvezményesen utazók után, így a jegyek és a bérletek drágulhatnak januártól. Diákok, nyugdíjasok, álláskeresők, fogyatékosok is többet fizethetnek a közlekedésért.

Forrás: 168 óra

Vissza
2011.
október
05. 19:00

Drágábban utazhatunk busszal és vonattal?

Drágábban utazhatunk busszal és vonattal? A kormány negyedével kevesebb támogatást akar adni a távolsági közlekedési cégeknek a kedvezményesen utazók után - derül ki az Origo birtokába került törvénytervezetből. Nem valószínű, hogy a veszteséges cégek lenyelik a különbözetet, így a jegyek és a bérletek drágulhatnak januártól. Diákok, nyugdíjasok, álláskeresők, fogyatékosok is többet fizethetnek a közlekedésért.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART