2012.
december
08. 16:03

Megnyílt a Segítő Vásár - Ajándékok a fogyatékkal élők alkotásaiból

Címkék:
Segítő Vásár Segítő kiállítás és vásár nyílt szombaton a Millenáris parkban, a kétnapos rendezvényen a fogyatékkal élő emberek alkotásaiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek.

A kormány kiemelten kezeli a fogyatékosságügy kérdését, ezen belül pedig hangsúlyt fordítanak a társadalmi érzékenységre való nevelésre. Ez többek között a vásár célja is: megismertetni az emberekkel azokat a termékeket, amelyeket fogyatékossággal élő emberek készítenek - hangsúlyozta Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Segítő Vásárt beharangozó pénteki sajtótájékoztatón az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint. Mint mondta, a kormány a fogyatékosságügy területét többek között az Új Széchenyi Terv keretében is elnyerhető támogatásokkal támogatja, amelynek keretösszege 47 milliárd forint.

A kétnapos rendezvényen a Kolompos és a Kaláka Együttes koncertje mellett "vak pingpong", láthatatlan vetélkedő, rugósfoci bajnokság és kézműves foglalkozások is várják a családokat. Az érdeklődők megtekinthetik, hogyan készülnek egyes termékek: lesz labdavarrás, kosárfonás, szövés és seprűkötés.

Az eseményen fellép a Gördülő Tánccsoport, Muri Enikő és Kocsis Tibor, a látogatók beszélgethetnek Erőss Zsolt hegymászóval és találkozhatnak a londoni paralimpián nagy sikereket elért magyar versenyzőkkel is. A vásár vendége lesz a szépségkirálynő Weisz Fanni és Orsós Zsolt, a szolidaritás nagykövete is - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken az MTI-vel.

A megvásárolható termékek között a bőr táskák, kulcstartók és pulóverek mellett seprűk, kefék, kézzel font kosarak, rongy- és gyapjúszőnyegek is megtalálhatók. Emellett fajátékok, kézzel készített hímzett terítők, karácsonyi dísztárgyak, fazekas termékek és kézzel készült ékszerek színesítik a kínálatot.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának bővítését, társadalmi elfogadásukat és a közgondolkodás változását is segíti az Emmi által rendezett vásár, ahol olyan minőségi termékek kaphatók, amelyeket megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalók máskor világcégek számára készítenek. A rendezvény célja megismertetni ezeket a minőségi magyar árukat, növelve a termékek forgalmát és elősegítve a munkahelyek megtartását, bővítését.

Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán
 

Vissza
2011.
december
18. 06:01

Segítő vásárlás - Kiállítás és vásár a Millenárison

Segítő vásárlás - Kiállítás és vásár a Millenárison Megnyílt a Segítő vásárlás elnevezésű rendezvény; szombaton és vasárnap a budapesti Millenárison a fogyatékkal élők munkáiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek. A rendezvényen megállapodást kötött a kormányzattal a Magyar Posta a fogyatékosok foglalkoztatásáról.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART