2012.
szeptember
05. 16:35

Megnyugtatást vár a kormánytól az MSZP

Címkék:
korózs közeli Egyelőre marad a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíjának megfelezése. Az erőforrás minisztérium ezt technikai tévedéssel magyarázza, ám az ezt korrigáló jogszabály-módosításnak se híre se hamva. Úgy tűnik, itt az a tévedés, ha hiszünk a minisztériumnak.

Korózs Lajos,az MSZP elnökségi tagja úgy véli, ugyan a minisztérium azt állítja, nem kívánta csökkenteni a rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját, ám az erről szóló határozatot már kiküldte az érintetteknek. Ezzel a tévedésnek nevezett brutális elvonással a szociálisan érzéketlen kormányzat most tízezres nagyságrendben taszított a teljes létbizonytalanságba embereket.

Miután erre a tarthatatlan helyzetre korábban felhívtuk a figyelmet, a minisztérium azt közölte, elkészült a hiba javítására az előterjesztés. Ennek azonban nyoma sincs.
Felszólítjuk Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét, hogy az érintettek azonnali megnyugtatása érdekében hozza nyilvánosságra a jogszabály-módosítás tervezetét!

Továbbá tegye egyértelművé, hogy a kormányzat nem tervezi az összes özvegyi nyugdíj csökkentését éppen akkor, amikor a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt a társadalom széles rétegei kerülnek egyre kilátástalanabb helyzetbe.

Forrás: Klubrádió

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART