2012.
április
26. 09:14

Megölte a pénzüket visszakövetelő időseket - életfogytiglant kapott

Címkék:
bilincs Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla két mezőtúri idős ember megöléséért egy férfit, aki feltételesen sem bocsátható majd szabadságra.

A 35 éves férfit az ítélőtábla egyebek mellett aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés vádjában találta bűnösnek. Az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét a táblabíróság annyiban változtatta meg, hogy többrendbeli kifosztás és lopás elkövetésében is bűnösnek találta a vádlottat.

A vádlottnak 2009 májusában ház körüli munkát ajánlott az idős mezőtúri házaspár. A súlyosan eladósodott vádlott a 79 éves férfitől kölcsönkért 250 ezer forintot, s az elvállalt munkákat nem végezte el. Egy hónappal később az idős ember többször is sürgette, hogy a férfi adja meg adósságát és végezze el a munkálatokat.

Június 15-én a vádlott részegen átment az idős házaspárhoz, de nem tudott fizetni nekik. Bement az udvarra a szerszámaiért, közben az idős férfi folyamatosan szidalmazta és a botjával többször megütötte. A vádlott erre ideges lett és egy szerszámnyéllel ütni kezdte a férfit, majd többször fejbe verte az asszonyt is, aki igyekezett segíteni férjének. A vádlott ezután felkapott egy kést, majd a földön fekvő nőnek és  férjének is elvágta a torkát.

A két idős ember perceken belül a helyszínen meghalt. A férfi ezután néhány, kisebb értékű tárgyat magával vitt, de előtte még a sértettek kutyáját is megölte, mert az ugatott rá. A vádlott másnap a véres ruhadarabjait eltüntette.

Június 17-én a rendőrség kihallgatta a férfit a gyilkossággal kapcsolatban, de mivel az mindent tagadott, elengedték. Ezt követően a vádlott bujkálni kezdett, csak tíz nappal később sikerült elfogni.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte egyebek közt a vádlott büntetett előéletét, a cselekmény többszörös minősülését, azt, hogy a férfi idős, kiszolgáltatott emberek sérelmére követte el a bűncselekményt, valamint azt, hogy több, önmagában is halálos sérülést okozott.

Forrás: MTI
 

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART